Arvelige kramper og uro i benene? - Naturli

Arvelige kramper og uro i benene?

Både min datter på 28 og barnebarn på 2 plus jeg selv på 52 lider af kramper og uro i benene. Vi er alle hypermobile. Har du et godt råd mod det?

Mit barnebarn kan ikke klare at have tøj på, når hun skal sove og tager også gerne bleen af. Det virker, som om det generer hende, at den sidder der. Plus at hun ikke vil have dyne eller tæppe på.

Mormor

 


 

Tak for dit spørgsmål til Naturli.

Kramper i benene er bestemt ikke sjovt. Musklerne kan være ømme flere dage efter, og det gør bare rigtig ondt.

Der er da nogle ting, i kan se på:

For meget koffein øger tendensen til krampe. Ligeledes mangel på visse B-vitaminer, i hvert fald B12 og også B6. Husk altid at tage et fuldt kompleks af B-vitaminer oven i, hvis du tager specifikke B-vitaminer.

For lidt vand er også en medvirkende årsag. Får I de 1,5 liter som minimum?

Et dagligt tilskud af magnesium hjælper mange. Tag dem før sengetid. Magnesium fås også som olie, som kan smøres på huden. Pas på med at gnubbe for meget, så kan den svide.

Lav nogle gode strækøvelser for de muskler, der kramper, inden sengetid, hvis det er om natten, kramperne er værst. Er det læggene, så er øvelsen med at ”vælte træer” god.

En tonicvand indeholder en lille smule kinin. Kinin fås også på recept af lægen, men I kunne da forsøge med tonic først.

Mht det lille barnebarn: Børn er meget yang – og yang er den varme del af vores energisystem. Jeg har ofte hørt andre fortælle om det samme. Børnene vil helst rende bare rundt, og vil ikke have dyne, sko eller noget som helst på.

Jeg tror det stabiliserer sig med alderen.

Mange venlige hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

2 kommentarer

 • Kirsten Poulsen siger:

  600 mg magnesium hver aften hjælper mig, ligesom magnesium salt i fodbadet er godt. Jeg bruger Greenish Epson Salt(magnesiumsulfat). Det virker for mig, kan købes i Helsebixen.dk, måske også andre steder, men det ved jeg ikke.

 • Kirsten Poulsen siger:

  600 mg magnesium er for voksne

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *