Opskrifter

Stenalder-frokost

13. marts 2013

Frokost på farten eller derhjemme – efter stenalderkostprincipper. Asiatisk inspireret råkost med porcheret vildlaks og avocado

1 person

1 bolsjebede

2 gulerødder

1 persillerod

1 gul snack peberfrugt

½ porre

2 spsk. sesamfrø

Dressing:

Frisk ingefær, fintrevet

Frisk chili, finthakket

Smagsneutral olie (fx koldpresset macadamiaolie)

Citronsaft

Havsalt

Desuden

1-2 vildlaksebøffer

½ – 1 avocado

Sådan gør du:

Skær bolsjebeden i tynde skiver (evt. på mandolinjern), del skiverne i kvarte.

Gulerødder og pastinak rives groft. Peberfrugten og porren skæres i tynde skiver (evt. på mandolinjern).

Bland grøntsagerne sammen. Vend sesamfrø i.

Rør en dressing af ingefær, chili, olie, citronsaft og havsalt og hæld over salaten.

I en gryde bringes letsaltet vand i kog. Læg laksebøfferne i gryden og tag den af varmen. Lad laksebøfferne ligge i vandet 10-15min. Tag dem op og køl af.

Frokosten anrettes i en plastik- eller glasbeholder: salat i bunden, laks og skiveskåret avocado på toppen. Pynt evt, med frisk koriander.

Forrige artikelPlastfyldninger påvirker børns psyke

Næste artikelCecilie Beck: Jeg er lidt af en økoflipper