Frokost på farten eller derhjemme – efter stenalderkostprincipper. Asiatisk inspireret råkost med porcheret vildlaks og avocado
1 person
1 bolsjebede
2 gulerødder
1 persillerod
1 gul snack peberfrugt
½ porre
2 spsk. sesamfrø
Dressing:
Frisk ingefær, fintrevet
Frisk chili, finthakket
Smagsneutral olie (fx koldpresset macadamiaolie)
Citronsaft
Havsalt
Desuden
1-2 vildlaksebøffer
½ – 1 avocado
Skær bolsjebeden i tynde skiver (evt. på mandolinjern), del skiverne i kvarte.
Gulerødder og pastinak rives groft. Peberfrugten og porren skæres i tynde skiver (evt. på mandolinjern).
Bland grøntsagerne sammen. Vend sesamfrø i.
Rør en dressing af ingefær, chili, olie, citronsaft og havsalt og hæld over salaten.
I en gryde bringes letsaltet vand i kog. Læg laksebøfferne i gryden og tag den af varmen. Lad laksebøfferne ligge i vandet 10-15min. Tag dem op og køl af.
Frokosten anrettes i en plastik- eller glasbeholder: salat i bunden, laks og skiveskåret avocado på toppen. Pynt evt, med frisk koriander.
Forrige artikelPlastfyldninger påvirker børns psyke
Næste artikelCecilie Beck: Jeg er lidt af en økoflipper