Aspargessuppe med spinat

Af: Anna Iben Hollensberg, mfl. Photographer

Foto: Thomas Hergaard fra bogen 'Functional Food: Bone Broth'

En let og smagfuld aspargessuppe, hvor du får alle de gavnlige ting fra bone broth sammen med den smagfulde grøntsag.

Tilberedning: 15 minutter 

Til 2 portioner

Det skal du bruge:

2 store skalotteløg, 50 g renset vægt

1 meget stort bundt asparges, ca. 350 g renset vægt

1 spsk smør, alternativt ghee eller ekstra jomfruolivenolie

6 dl bone broth, gerne kogende

1 pakke babyspinat, 75 g

1 stor håndfuld estragon eller basilikum

125 g gedefriskost, alternativt anden neutral friskost*

1 tsk nøddemælk, plantemælk eller komælk

1 stor usprøjtet citron

salt, gerne himalayasalt

friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Grovhak løgene. Skyl aspargesene, kassér de træede ender og skær aspargesene i mindre stykker. Svits løget et par minutter i smørret for lav varme, tilsæt asparges og efter et par minutter brothen. Suppen bliver bedst, hvis aspargesene ikke får for meget, hvilket du sikrer, hvis du bruger kogende broth. Kog suppen i 1 minut.

Skyl og slyng spinat og krydderurt. Blend suppen med spinat, krydderurt, halvdelen af osten og halvdelen af den fintrevne citronskal. Smag til med salt og peber.

Rør den resterende ost med lidt mælk og citronskal og fordel den på den varme suppe.

Tip: Hvis du ikke ønsker ost, så blend en lille pakke silketofu, en håndfuld afskallede nødder eller en håndfuld kogte hvide bønner i suppen i stedet.

Fra bogen “Functional Foods, Bone Broth” af Anna Iben Hollensberg, mfl.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*