En let og smagfuld aspargessuppe, hvor du får alle de gavnlige ting fra bone broth sammen med den smagfulde grøntsag.
Tilberedning: 15 minutter
Til 2 portioner
2 store skalotteløg, 50 g renset vægt
1 meget stort bundt asparges, ca. 350 g renset vægt
1 spsk smør, alternativt ghee eller ekstra jomfruolivenolie
6 dl bone broth, gerne kogende
1 pakke babyspinat, 75 g
1 stor håndfuld estragon eller basilikum
125 g gedefriskost, alternativt anden neutral friskost*
1 tsk nøddemælk, plantemælk eller komælk
1 stor usprøjtet citron
salt, gerne himalayasalt
friskkværnet sort peber
Grovhak løgene. Skyl aspargesene, kassér de træede ender og skær aspargesene i mindre stykker. Svits løget et par minutter i smørret for lav varme, tilsæt asparges og efter et par minutter brothen. Suppen bliver bedst, hvis aspargesene ikke får for meget, hvilket du sikrer, hvis du bruger kogende broth. Kog suppen i 1 minut.
Skyl og slyng spinat og krydderurt. Blend suppen med spinat, krydderurt, halvdelen af osten og halvdelen af den fintrevne citronskal. Smag til med salt og peber.
Rør den resterende ost med lidt mælk og citronskal og fordel den på den varme suppe.
Tip: Hvis du ikke ønsker ost, så blend en lille pakke silketofu, en håndfuld afskallede nødder eller en håndfuld kogte hvide bønner i suppen i stedet.
Fra bogen “Functional Foods, Bone Broth” af Anna Iben Hollensberg, mfl.
Forrige artikelPsykiatrifondens råd om angst for corona
Næste artikelRedaktøren er corona-deprimeret – måske du også er det?