Tema

At få ny energi – er det rene vand

I en dansk virksomhed fik en gruppe medarbejdere mere energi og bedre søvn, efter de i 2 måneder havde drukket hydrogenberiget vand hver dag.

Foto: Shutterstock
22. august 2022

Tilførsel af ekstra hydrogen til kroppen har en imponerende effekt. I en dansk virksomhed fik en gruppe medarbejdere 25% ekstra energi og 20% bedre søvn, efter de i 2 måneder havde drukket hydrogenberiget vand hver dag.

Kroppen har brug for energi, men når den omsætter den ilt, vi indånder, vil der opstå affaldsprodukter, som slider på organismen. Det sker i form af de såkaldte frie radikaler, der er en slags ustabile molekyler. De frie radikaler binder sig til andre molekyler og ødelægger dem (det kaldes at oxydere dem). Med mindre de først møder såkaldte antioxidanter, som neutraliserer de frie radikaler.

Derfor skal vi have antioxidanter i vores ernæring. Det sker eksempelvis gennem fødevarerne i den nederste del af madpyramiden – frugt og grønt er fulde af antioxidanter som f.eks. C-vitamin og betakaroten.

Men en endnu mere effektiv antioxidant findes i atmosfæren. Det er grundstoffet hydrogen.

Med lidt hjælp kan kroppen få et boost af hydrogenmolekyler, som er den mindste og mest effektive antioxidant af alle.

Stor effekt på 2 måneder

Et boost var, hvad de 14 udvalgte medarbejdere i en større dansk virksomhed oplevede, da de gennem 2 måneder deltog i et forsøg. Hver dag drak de 2 liter hydrogenrigt vand, som var bearbejdet i en såkaldt ioniseringsmaskine. Vandet indeholder ekstra frie hydrogenmolekyler, som går i aktion, så snart det er inde i kroppen.

Ved forsøgets afslutning blev medarbejdernes tilstand evalueret, og resultatet var overbevisende. I forhold til en evaluering forud for forsøgsperioden havde deltagerne i gennemsnit fået 25% mere energi og overskud og 20% bedre søvn. De rapporterede også om 16% bedre humør samt en markant mindre smerte i hverdagen (15,7%).

Forsøget var opbygget på den måde, at medarbejderne hver fik udleveret apparatet Mini Ionizer Office, som hydrogen beriger vandet. Apparatet kunne tages med hjem efter fyraften og i weekenden.

Evalueringen foregik ved hjælp af den patenterede DoloTest.

Hydrogengas neutraliserer skaden

Måske tænker du, at det næsten lyder for nemt. Vand skal man jo alligevel have hver dag, og hvordan kan lidt ekstra hydrogen have så stor betydning?

Forklaringen kræver lidt forståelse for kroppens omsætning af næringsstoffer. De antioxidanter, du indtager gennem kosten, bliver normalt bearbejdet i tarmsystemet. Her bliver det omdannet til en bioaktiv hydrogengas, der har antioxidantisk effekt. Hydrogengassen er så kemisk simpel (hydrogen er som bekendt det mindste atom i det periodiske system), at den bevæger sig frit gennem cellemembranerne frem til de områder, hvor der er brug for antioxidantisk indsats.

Tarmsystemet producerer – ved optimale forhold – 12-14 liter hydrogengas om dagen. Hvis din ernæring er dårlig eller du har andre ubalancer i tarmsystemet, produceres mindre.

Men når kroppen får tilført frie hydrogenmolekyler gennem det ioniserede vand, begynder denne gas-transformation allerede ved optagelse i slimhinderne i munden, og den antioxidantiske jagt på frie radikaler går i gang med det samme.

Dokumentation fra forskning i Japan

Ioniseringsapparaterne, som blev benyttet i forsøget, har form af en drikkeflaske med plads til 400 ml vand. Ioniseringsmekanismen drives af litiumbatterier, som skal oplades i stikkontakten.

Behandling med ioniseret vand er primært udviklet i Japan, hvor der er udført omfattende forskning i, hvor meget kroppen kan profitere af at få tilført frie hydrogenmolekyler. Studier har bl.a. også vist markant forbedring af tarmfloraen ved systematisk brug af ioniseret hydrogenberiget drikkevand. Men den største mængde forskning er gennemført for at dokumentere den antioxidantiske effekt.

Ved at neutralisere de ekstra radikaler får en person ikke alene mere energi og livskvalitet her og nu. Man reducerer også risikoen for udviklingen af bl.a. kræftsygdom, hjertekarsygdom og diabetes.

I Danmark forhandles Mini Ionizer Office og andre ioniseringsmaskiner af firmaet iWater, der også stod bag medarbejderforsøget i den danske virksomhed.

iWater sælger og udlejer også inhaleringsmaskiner, til hydrogenterapi, hvor man indånder frie hydrogen molekyler.

Brugeroplevelse

”Jeg havde kronisk hovedpine og hjernetræthed som eftervirkning af hjernerystelse ved et voldsomt trafikuheld. Efter jeg gik all in på hydrogenterapi, blev min hovedpine stærkt reduceret, jeg er sat op i tid på mit flexjob og jeg kan deltage i sociale aktiviteter i op til 3 timer uden at blive dødtræt.

Virkningen startede allerede efter få dages brug af hydrogenterapien, og jeg er overbevist om, at antioxidanterne i hydrogen er i fuld gang med at fjerne den inflammation, jeg har i min hjerne.”

Henvendelse fra bruger af Mini Ionizer Office og hydrogenterapi

Forrige artikel5 grønne drys, du ikke må glemme

Næste artikelIntet er tilfældigt i homøopati og planteterapi

Carsten Gottlieb

Redaktør