Opskrifter

Aubergineruller

25. januar 2011

Let og overskuelig ret – perfekt til panikken i butikken, som Renée Voltaire kalder det.

6 ruller

• 1 aubergine

• 50 g gedeost

• 1 håndfuld rucola

• ½ dl valnødder, hakkede

• 4 dadler, udstenede og hakkede • ¼ rød chili, uden kerner og hakket

• olivenolie til at vende skiverne i/hælde over

• 2 nip salt og nogle tag med peberkværnen

• rucola til pynt

Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver på langs. Vend aubergineskiverne i olivenolie, og steg på en grillpande ved høj varme, til de får farve. Lad afkøle. Bland gedeost, rucola, valnødder, dadler og chili, og krydr med salt og peber. Kom en skefuld af blandingen og nogle blade rucola på hver aubergineskive, og rul til ruller. Læg dem på et smukt fad, og hæld olivenolie over.

Om retten

Farvestrålende grønsager, som den smukke, blålilla aubergine, er specielt gode for sundheden, da de indeholder flavonoider.

Flavonoiderne er kraftfulde antioxidanter, som blandt andet beskytter kroppen mod aldring og mindsker risikoen for hjerte-karsygdomme.

Fra bogen “Salig blanding” af Renée Voltaire.

Forrige artikelForældre søger hjælp til teenagere

Næste artikelGoji Bliss smoothie