Bagt æggekage med grøntsager

Af: Anne van der Merwede

Foto: GAB Photography

Sort peber giver ikke kun smag til retten, det øger også optageligheden af gurkemeje i kroppen. Det virksomme stof i sort peber er piperine. Gurkemeje dæmper inflammation og smerter i kroppen.

(2 personer)

Det skal du bruge

½ stor rød peberfrugt

6 stilke aspargesbroccoli

6 cherrytomater

½ tsk stødt gurkemeje

salt og peber

25 g reven ost

5 store æg, sammenpiskede
olivenolie til fadet

Sådan gør du

Halver peberfrugten og skær den ene halvdel i 1 x 1 cm stykker (uden kerner og lameller).

Smør et lille fad (ca. 20 x 15 cm) med olie. Kom peberfrugt i fadet sammen med aspargesbroccoli og tomater.

Drys lidt gurkemeje, salt og peber og drys med reven ost.

Fordel æggeblandingen over grøntsagerne, så de er dækket af æg. Sæt fadet i en 180 °C varm ovn i 25 minutter og server retten med halve avocadoer og ristet rugbrød.

Tips

Halve avocadoer kan:

  • Dryppes med olivenolie og balsamicoeddike og drysses med salt og peber.
  • Dryppes med citronsaft og en anelse honning, og drysses med et nip kanel, salt og peber.
  • Fyldes med en skefuld hytteost og drysses med et nip paprika eller spidskommen.
  • Drysses med dukkah eller sorte sesamfrø.

Fra bogen ‘Mad i Fad’ af Anne van der Merwede.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*