Bagte figner

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Friske bagte figner er en virkelig overset skøn dessert! Med nødder og krydderier kan du desuden lave dem i en blodsukkervenlig version som her.

4 stk.

Du skal bruge:

4 friske figner

25 g. pekannødder eller alternativt valnødder

1 spsk. appelsinsaft

3/4 spsk. kokosblomstsirup eller anden god sirup*

knap 1/4 tsk. vaniljepulver

1/4 tsk. kanel

revet appelsinskal og mynteblade til at pynte med

Til hver figen serveres et par spiseskefulde sojayoghurt eller almindelig yoghurt naturel rørt med vaniljepulver.

Sådan gør du:

Vask figner forsigtigt og dup dem tørre. Fjern stilken og skær et kryds i fignerne ca 3/4 ned gennem fignerne. Pres i bunden af fignerne så siderne åbner sig.

Hak pekannødderne fint og rør dem sammen med appelsinsaft, sirup og krydderier.

Fordel nøddeblandingen i de åbne figner og sæt dem i et ildfast fad.

Bag dine figner i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Lad fignerne køle lidt af og server dem med yoghurt rørt med vaniljepulver og pyntet med revet appelsinskal og et par mynteblade.

* Yaconsirup, Sweet like syrup med ahornsmag eller Fibersirup Gold kan bruges, hvis du vil bruge en sirup med minimal påvirkning af blodsukkeret.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*