Friske bagte figner er en virkelig overset skøn dessert! Med nødder og krydderier kan du desuden lave dem i en blodsukkervenlig version som her.
4 stk.
4 friske figner
25 g. pekannødder eller alternativt valnødder
1 spsk. appelsinsaft
3/4 spsk. kokosblomstsirup eller anden god sirup*
knap 1/4 tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. kanel
revet appelsinskal og mynteblade til at pynte med
Til hver figen serveres et par spiseskefulde sojayoghurt eller almindelig yoghurt naturel rørt med vaniljepulver.
Vask figner forsigtigt og dup dem tørre. Fjern stilken og skær et kryds i fignerne ca 3/4 ned gennem fignerne. Pres i bunden af fignerne så siderne åbner sig.
Hak pekannødderne fint og rør dem sammen med appelsinsaft, sirup og krydderier.
Fordel nøddeblandingen i de åbne figner og sæt dem i et ildfast fad.
Bag dine figner i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Lad fignerne køle lidt af og server dem med yoghurt rørt med vaniljepulver og pyntet med revet appelsinskal og et par mynteblade.
* Yaconsirup, Sweet like syrup med ahornsmag eller Fibersirup Gold kan bruges, hvis du vil bruge en sirup med minimal påvirkning af blodsukkeret.