Bagte rødbeder med havtorn

Af: Trine Vesteraa

Foto: Trine Vesteraa

Prøv denne nemme opskrift på bagte rødbeder, og brug den som tilbehør til aftensmaden, for at få de vigtige antioxidanter ind i kroppen.

4 personer

Det skal du bruge

750 g rødbeder (renset vægt)

100 g havtorn + ekstra til pynt

2 spsk vand

1 spsk mørk balsamico

1 ½ spsk ahornsirup

½ tsk salt

Friskkværnet peber

12-15 stilke frisk timian + ekstra til pynt

Sådan gør du:

Skrub rødbederne og skær top og bund af. Om nødvendigt skrælles rødbederne. Skær herefter rødbederne i tern på ca. 1 x 1 cm og kom dem i et ildfast fad.

Bruger du havtorn fra frost, så lad bærrene tø op og pres herefter saften ud med bagsiden af en gaffel. Si saften fra bærrene og hæld det i en skål. Hak bærrene fint og kom dem i fadet med rødbederne. Pisk saften fra havtornene sammen med ahornsirup, balsamico, vand, salt og peber og hæld det ud over rødbederne. Tag bladene af timianstilkene og kom dem i fadet med rødbederne og dressingen. Vend det hele godt sammen og bag i ovnen på 175 grader i 1 time og 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs.

Inden servering pyntes med havtorn og frisk timian.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*