4 personer
750 g rødbeder (renset vægt)
100 g havtorn + ekstra til pynt
2 spsk vand
1 spsk mørk balsamico
1 ½ spsk ahornsirup
½ tsk salt
Friskkværnet peber
12-15 stilke frisk timian + ekstra til pynt
Skrub rødbederne og skær top og bund af. Om nødvendigt skrælles rødbederne. Skær herefter rødbederne i tern på ca. 1 x 1 cm og kom dem i et ildfast fad.
Bruger du havtorn fra frost, så lad bærrene tø op og pres herefter saften ud med bagsiden af en gaffel. Si saften fra bærrene og hæld det i en skål. Hak bærrene fint og kom dem i fadet med rødbederne. Pisk saften fra havtornene sammen med ahornsirup, balsamico, vand, salt og peber og hæld det ud over rødbederne. Tag bladene af timianstilkene og kom dem i fadet med rødbederne og dressingen. Vend det hele godt sammen og bag i ovnen på 175 grader i 1 time og 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs.
Inden servering pyntes med havtorn og frisk timian.