Opskrifter

Bananbrød

Foto: Trine Vesteraa
6. december 2019

Er det et brød, er det en kage? Dette bananbrød er egentlig en mellemting eller begge ting – men mest skabt til sød og alligevel blodsukkerstabil hygge.

Til 1 brød i en form på ca. 23 x 12 x 6

Du skal bruge:

50 g. hasselnødder + ca. 10 g. til pynt

100 g. dadler

450 g. banan

150 g. rismel

50 g. havregryn malet til havremel

100 g. fine havregryn + lidt til pynt

25 g. mandler malet til mandelmel

2 tsk./4 g. loppefrøskaller

4 tsk./12 g. bagepulver

1 tsk. kanel

1/2 tsk. vaniljepulver

en anelse salt

1 dl. vand

2 tsk. æblecidereddike

Sådan gør du:

Begynd med at sætte dadlerne i blød i 1/2-1 time. Brug 1 dl. af iblødsætningsvandet som væskedelen til brødet. Hak nødderne groft – husk at gemme ca. 10 g. til pynt.

Rør loppefrøskallerne ud i vandet og lad dem suge væske til sig. Blend imens mandler og 50 g. havregryn til mel og bland det sammen med de øvrige tørre ingredienser.

Pres dadlerne fri for vand og kør dem i en foodprocessor, til de er findelte. Tilsæt bananer og kør igen til det hele er blandet godt sammen, og der ikke er for store klumper dadler. Tilsæt æblecidereddike og blandingen af vand og loppefrøskaller og kør kortvarigt, til det er blandet med banan-dadelmosen.

Rør de tørre og våde ingredienser grundigt, men lidt forsigtigt sammen i en skål. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir og pynt med hasselnødder og havregryn. Bag brødet på 175 grader i 50 minutter og lad brødet køle af, inden det skæres. Det smager dog skønt lunt, men så føles brødet mere fugtigt.

Brødet er en mellemting mellem brød og kage og kan enten spises, som det er eller med lidt god marmelade eller nøddesmør. Nøddesmørret kan med fordel toppes med bær.

Forrige artikelGreen Friday: Det handler ikke om at pege fingre

Næste artikelStræk er godt for kroppen! Hvor langt har du strakt dig i dag?

Trine Vesteraa

Ernæringsterapeut
Skribent på Naturli siden 2012.