Den ayurvediske tankegang siger: Positiv for vata og pitta, negativ for kapha. Den søde smag er generelt god for vata og pitta. Kapha skal især holde sig fra flødeskum.
Tilberedningstid: 1 time
Kagedej
125 g smør
225 g rørsukker
300 g sigtet speltmel (eller hvedemel)
2 tsk bagepulver
1½ banan
50 g hassel-/paranødder
2 dl tykmælk
25 g kakao
1 tsk stødt kardemomme
Bær-flødeskum
¼ piskefløde
300 g jordbær eller hindbær, men alle bær kan bruges
2 spsk rørsukker
Alle ingredienser til kagen røres sammen og kommes i et ovnfast fad. Bages i ca. 40-50 minutter ved 180 grader nederst i ovnen.
Fløden piskes til skum. Bærrene deles i kvarte og blandes med sukker. Vend bærrene i flødeskummet.
Vil du vide mere?
Du kan læse mere om Nicolay Marcus Zederlinn på www.flowfood.dk