Opskrifter

Banankage med jordbærflødeskum

27. juni 2022

Den ayurvediske tankegang siger: Positiv for vata og pitta, negativ for kapha. Den søde smag er generelt god for vata og pitta. Kapha skal især holde sig fra flødeskum.

 

Tilberedningstid: 1 time

Du skal bruge:

Kagedej

125 g smør

225 g rørsukker

300 g sigtet speltmel (eller hvedemel)

2 tsk bagepulver

1½ banan

50 g hassel-/paranødder

2 dl tykmælk

25 g kakao

1 tsk stødt kardemomme


Bær-flødeskum

¼ piskefløde

300 g jordbær eller hindbær, men alle bær kan bruges

2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

Alle ingredienser til kagen røres sammen og kommes i et ovnfast fad. Bages i ca. 40-50 minutter ved 180 grader nederst i ovnen.

Fløden piskes til skum. Bærrene deles i kvarte og blandes med sukker. Vend bærrene i flødeskummet.


Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Nicolay Marcus Zederlinn på www.flowfood.dk

Forrige artikelBegrænset viden om diabetes

Næste artikelGisselfeld kloster og slot: Inspiration til alle sanser