Nyheder

Bedre at motionere i naturen

17. august 2010

Godt humør, mere energi og større koncentration – bivirkningerne ved motion er positive – især hvis motionen foregår i naturen.

Hvis en del af din motivation for at motionere handler om at få mere energi og bedre humør, så bør du overveje, om du skal indløse månedskort til fitnesscentret. I stedet bør du købe billet til naturen, for her ligger den bedste legeplads, du kan motionere på.

På Bangor Universitet i Wales har et forskerteam fundet ud af, at det at motionere udendørs har langt større positiv effekt for både krop og sjæl end en tur på løbebåndet indendørs.

Flere studier om at motionere

Forskerne har gennemgået hele 25 større studier og har sammenlignet effekten af at motionere i naturlige omgivelser – parker, skove, stier – med effekten ved at træne i kunstige omgivelser – altså fitness- og motionscentre.

Konklusionen lød, at det at motionere udendørs gør os mindre trætte og triste, og vi får lettere ved at koncentrere os.

Forskerne mener, at når vi er omgivet af natur, så bliver vi roligere, og i kombination med træningen får vi et mentalt løft.

Du skal motionere i det grønne

Der er dog forskel på, hvor du vælger at motionere udendørs i forhold til effekten.

Det at lægge ruten på en skovvej giver større positiv effekt for din træning, end at henslæbe dine kilometer på et fortov. Selvom der skulle være lidt længere til parken end til fitnesscentret, kan du dog glæde dig over, at parken er gratis.

Kilde: dinside.no

(Oprettet den 18. august 2010)

Forrige artikelTræning opvejer ikke stillesiddende liv

Næste artikelEksem

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.