Nyheder

Bedre livskvalitet med collagen

Collagen er et protein, som kroppen har brug for i store mængder, og som langt de fleste af os vil have gavn af at tage dagligt.

Foto: Shutterstock
20. april 2023

Collagen er et protein, som kroppen har brug for i store mængder, og som langt de fleste af os vil have gavn af at tage dagligt.

Oplever du smerter i bevægeapparatet, ømhed i leddene eller ondt i knæ eller skuldre?

Kunne du tænke dig en fastere, flottere, mere elastisk hud hvor rynker og linjer udviskes eller mindskes?

Hvis du kan svare ja til blot ét af disse spørgsmål – og måske begge – så bør du overveje at starte med at tage et dagligt tilskud af collagen, f.eks. Colpropur. Du kan faktisk slå to fluer med ét smæk ved blot at tage 10 gram dagligt i et glas vand, juice eller morgenkaffe. Flere og flere får øjnene op for collagens mange gavnlige egenskaber.

Collagen er et vigtigt protein

Collagen er en livsvigtig basisbyggesten i kroppen: Det er det protein, der er mest af i kroppen. Det udgør en tredjedel af vores samlede mængde af protein. Det skaber formen, tykkelsen, styrken og fleksibiliteten til alle disse væv og dermed til den indre sammenhængskraft i kroppen. Collagen er livsvigtigt for kroppens form, for at vi kan stå op, bevæge os, bære vores vægt mm. samt bruge vores muskelkraft hensigtsmæssigt.

Kroppens evne til selv at producere collagen falder desværre med alderen. Collagen stammer fra dyreriget og findes ikke vegetarisk. Colpropur er collagen i pulverform. Colpropur er rent hydrolyseret collagen af type I og II, da det er udvundet fra knogler og led fra slagtesvin. Colpropur bliver lavet på en specialiseret fabrik i Girona, hvor man har mange års erfaring med produktion af collagen. Colpropur bliver testet på dansk laboratorium, for at sikre, at det er helt fri for tungmetaller, i modsætning til visse typer af collagen fra fisk.

Colpropur – til dine knogler og led

Ved at tage hydrolyseret collagen sparer de collagenproducerende celler tid og energi, hvilket er en nøglefaktor for at øge regenerationen af vævet og forhindre yderligere tab af collagen. Dette er specielt vigtigt for personer der er fyldt 50 år samt for dem, der belaster deres collagen i knogler, muskler, led og hud ved stræk, og gentagne øvelser fx. under fitness og sport.

Collagenfibre udgør omkring 70% af læderhudens (dermis) tørvægt. Dermis er det aktive lag i huden. Når collagenfibrene svækkes med alderen, mister huden sin fasthed og tykkelse, og der opstår rynker, først der, hvor huden oftest bevæges. Den mest effektive behandling til huden tilføres ikke via overfladen, men indefra, via ernæringen. Ved at tilføre de specifikke aminosyrer fra collagen, bidrager hydrolyseret collagen effektivt med de nutrienter, som huden bruger til sin regeneration. Derfor hjælper hydrolyseret collagen med at sinke og bremse aldring i huden, populært sagt: Få flot hud – se yngre ud.

Drikkes eller spises med morgenmaden

Colpropur collagen har siden sin introduktion i 2018 hjulpet mange danskere med at ruste kroppen til fysisk aktivitet. Den rene kvalitet sikrer et godt resultat med en god optagelighed. Collagen kan tages både forebyggende og helbredende.

Den anbefalede daglige dosis er 10 g Colpropur (svarende til den måleske, der medfølger hver dåse).

Pulveret opløses nemt i flydende væske, gerne sammen med morgenmaden.

Colpropur findes som smagsneutral samt en variant med vaniljesmag. Fås på apoteker og helsekostforretninger. Mere information på www.maxipharma.dk.

Forrige artikelNår tarmens bakterier stjæler

Næste artikelKvinder i balance livet igennem