Behandling af ar efter laser?

Jeg er for 11 måneder siden blevet forbrændt under en IPL-behandling (laserbehandling mod f.eks. pigmentpletter og akne-ar, red.) på et dansk privathospital, hvilket har resulteret i et grimt, rødt ar mellem øjenbrynene.

Forbrændingen skyldes formentlig, at jeg under IPL-behandlingen var i medicinsk aknebehandling med præparatet Isotretinoin. Jeg modtog IPL-behandlingen på det pågældende hospital, fordi de forsikrede mig om, at denne gerne måtte udføres trods den medicinske behandling. Jeg er dog efterfølgende blevet klar over, at dette ikke er tilfældet.

Som nævnt fik jeg en forbrænding, der resulterede i et væskende sår med små blærer. Efter såret var helet, blev det dog ved med at være rødt og gøre ondt, og selvom arret er blevet bedre, og det ikke længere gør ondt så ofte, så er det stadig ikke pænt. Arret påvirkes meget af varme og kulde, og det svinger fra at være næsten hudfarvet, til at være meget rødt, ligesom arret også rødmer meget, når jeg smører creme på morgen og aften, eller når jeg f.eks. nyser eller græder.

Jeg har benyttet mig af Dermatix i fire måneder, hvilket ikke havde en synderlig effekt, og jeg bruger dagligt solfaktor 50 på arret og undgår generelt solen.

Jeg spekulerer meget på, om arrets rødmen mon nogensinde forsvinder, og jeg kan ikke få et ærligt svar fra det hospital, der behandlede mig, fordi de blot siger, at min hud har reageret uhensigtsmæssigt. Jeg har dog tidligere (inden jeg begyndte i medicinsk aknebehandling) modtaget to behandlinger med IPL, hvilket havde den ønskede effekt.

Mit spørgsmål går derfor på, om du har nogle forslag til, hvad jeg kan gøre. Jeg har læst om
elektrokosmetik – tror du, at dette vil kunne hjælpe, og kan du i så fald anbefale en dygtig kosmetolog (gerne i Jylland).

Jeg har ikke fået Isotretinoin i 7 måneder.

På forhånd tak for svaret.

Den forbrændte

 


 

Mange tak for dit spørgsmål, og interessant nok har jeg en kollega, der har være igennem de samme behandlinger som dig. Hun var så sød at dele sine erfaringer med mig i denne noget komplekse sag.

Hudlægerne på Marselis Hospital i Århus havde anbefalet min kollega at vente minimum 1/2 år, fra hun var færdig med medicinen, så den var ude af kroppen, inden hun gik i gang med laserbehandlinger. Så det er deres holdning. Jeg skal ikke kunne sige, hvilke andre informationer, de evt. ligger inde med dér, hvor du har fået lavet behandlingen.

Til gengæld kan jeg sige, at min kollegas hud er blevet så flot, og hun vil fortsætte nogle gange mere med laser for at få fjernet de sidste ar, men rødmen er helt væk.

Hun har haft rigtig god erfaring med at komme ren aloe vera gel på direkte fra planten i et godt lag i hele ansigtet og derefter en meget, meget fed creme.

Først ville jeg prøve Wind & Weather Creme fra Weledas babyserie, der også bruges til netop beskyttelse af huden ude i vind og vejr. Er den ikke fed nok, så fedtcremen Ceridal, som du kan købe på apoteket.

Indvortes vil du kunne hjælpe ved at spise flere C- og E-vitaminer, der vil hjælpe ophelingen indefra og arhelingen – cremenTraumeel fra mærket Heel kan smøres direkte på den særligt sarte plet.

Der er nogle rigtig dygtige kosmetologer i Jylland, og jeg ville starte med at kontakte Nina Riisgaard, der både er Cidesco og også uddannet fra Den alternative Kosmetologskole i Næstved, så hun har både erfaring med det indre og ydre. http://www.ninariisgaard.dk/

Hun holder til i området mellem Århus og Silkeborg. Eller kontakt Den alternative Kosmetologskole i Næstved, om de kan anbefale nogen i dit nærområde.

Rigtig meget held og lykke med det. Jeg tror og håber det med tid og tålmodighed vil blive lige så fint som min kollegas.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

1 kommentar

 • Helle Ejlersen siger:

  til den forbrændte…..
  tag en stærk e-vit pille og prik hul……smør indholdet direkte på det skadede område…
  det er en behandling jeg har set virke for en kvinde der fik strålebehandling….. held og lykke. vh H

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *