Behandling, der virker ved hælspore og forpinte fødder?

Jeg er lige blevet 60 år og har et arbejde, hvor jeg går ca. 6 timer hver dag. Nu har jeg fået store problemer med mit ene knæ og begge fødder. På venstre fod har jeg fået Mortons neuron for ca. 1 år siden. For at undgå denne smerte har jeg overbelastet knæet, og højre fod har nu en hælspore, tror min læge.

Det er ikke fastslået med nogen form for scanning. Jeg tror, der også er betændelse! Min læge har kun ordineret Ipren. Det hjælper ikke. Jeg kan skrige ved hvert skridt, jeg tager. Det har varet mere end en måned nu.

Hvad skal jeg gøre? Hvilken behandling har en virkning?. Jeg har købt mig fattig i nye sko og såler. Intet hjælper. Jeg er så forpint.

Venlig hilsen 

Jette

 


 

Ja, Ipren vil kunne tage smerterne (i dit tilfælde gør de det ikke engang), men de behandler jo absolut ingenting i forhold til de gener, du har. Det er sørme let din læge slipper omkring det.

Mortons neuron har jeg haft held til at behandle med akupunktur. Ligeledes knæsmerter og hælsporer. Så bor du tæt på en behandler der kan give akupunktur sammen med noget manuel behandling, f.eks. myoreflexterapi vil dette være ideelt. Akupunktur vil arbejde med dine smerter og myoreflex på at få stramme muskler og forkert muskeltræk til at slippe.

Hvor i hælen har du ondt? Og er det samme sted hele tiden?

Hælsporer er jo sjældent en rigtig hælspore, altså tilfælde hvor hælbenet danner en knogle/kalk udvækst. Langt de fleste gange er det inflammation i den store seneplade, der er under foden.

Det kommer tit, fordi vores bagside af kroppen er for stram.

Øvelser, hvor du strækker akillessenen (vælte træer/vægge, eller stå på et trin med forfoden og lad hælen, der hænger ud over kanten af trinet, synke nedefter), strækker haserne (stå og lad hele overkroppen fælde fremover og ned. Hæng tungt med overkroppen og stræk knæene) og strækker hele bagsiden af kroppen vil være godt (kender du den stilling der hedder ”hund” i yoga? Eller den 5.Tibetaner i de 5 Tibetanere? Ellers find dem på Google).

Men som sagt har jeg god erfaring med, at akupunktur kan hjælpe dig i rigtig retning. Måske har du en sundhedsforsikring, der dækker?

Jeg håber, du får det bedre i en fart.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

3 kommentarer

 • Lene Jensen siger:

  Hej. kender du Green Comfort? De har de bedst tænkelige strømper og såler til hælspore – ved godt Jette allerede har købt for en formue, men det her er bare noget andet. Udover at bruge disse produkter skal Jette hver aften lægge ispose på, og så huske de daglige øvelser. Hvis ikke det virker ville jeg prøve shockwave behandling. Held og lykke

 • Pia Andersen siger:

  En sko med lav hæl har altid hjulpet mig

 • Kirsten Liljenholt siger:

  Jeg er zoneterapeut og arbejder også med en terapeutisk laser. Disse 2 i kombination har jeg med held brugt til flere hælsporer. Og har man en sundhedsforsikring kan man jo få dækket det hele eller det meste (alt efter, hvilken forsikring man har)

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *