Nyheder

Behold kraft og glans i håret 

Du kan få produkter til at vaske, gnide eller sprøjte i håret. Men hårets kraft kommer indefra, så du kan i stedet spise tilskud af kisel. 

Foto: Shutterstock
4. oktober 2022

Du kan få produkter til at vaske, gnide eller sprøjte i håret. Men hårets kraft kommer indefra, så du kan i stedet spise tilskud af kisel. 

Du ser det med det samme, håret. Når du møder en person, registrerer du automatisk, om vedkommende har en flot og velplejet hårpragt. Måske stryger du ubevidst hånden igennem din egen frisure for at sikre, at den er på plads. 

En masse af din selvtillid og veltilpashed har med dit hår at gøre. Derfor har du sikkert en plan for, hvor tit du vasker det med shampoo. Du bruger måske en plejekur og du står med sikkerhed foran spejlet hver dag for at få orden på lokkerne, før du smækker hoveddøren og møder verden. 

Du ser med bekymring på den lille bunke hår i afløbet – og derefter i spejlet. Er mit hår blevet tyndere? Nej, det er nok bare noget, jeg bilder mig ind. 

Hårets kraft kommer indefra 

Under bruseren og foran spejlet giver du håret masser af opmærksomhed. Men ofte er det en bedre investering at tænke på håret, når du tager dine vitaminpiller til morgenmaden. 

Hårets kraft og fylde kommer nemlig primært indefra, og noget af det mest effektive til at styrke dén proces er tilskud af mineralet kisel. Kisel – somme tider også kaldt silicium – er et af de mest udbredte grundstoffer på jordkloden. Men alligevel er det ikke altid, at din krops depoter er fyldt op, fordi kisel ude i naturen har tendens til at gå i forbindelse med andre stoffer. 

Depoterne bliver til gengæld opfyldt, hvis du vælger at tage tilskuddet Original Silicea, hvor indholdet af rent kisel er findelt med en særlig metode, som gør det nemt for kroppen at optage. Herefter fordeler din krop selv mineralet til de steder i kroppen, hvor der er behov. Det gælder ikke mindst bindevævet samt hår og negle. 

Med kisel i kroppen stimulerer du hårvæksten helt fra begyndelsen af. Fordi kisel indgår i hårsækkenes bindevæv, kan tilskuddet give et boost til alle de nye hårstrå fra starten, før de er begyndt at vokse ud.

En stærk kombination 

Original Silicea har været på markedet i mere end 50 år, og det er i vores naboland Sverige et af de mest solgte tilskud til hår og negle.  

Sammen med kisel indeholder Original Silicea også B-vitaminet biotin, der er et vigtigt vitamin for håret. Biotin bidrager til normalt hår og hud, og der har vist sig en gavnlig effekt ved at indtage biotin og kisel på samme tid.  

I kapselformen er Original Silicea også tilsat zink, selen og mangan. Zink og selen indgår i opbygningen af hår og negle. Mangan har antioxidant virkning og styrker især opbygningen af bindevæv. 

Fordi det har været på markedet så længe, er der lavet flere seriøse studier og undersøgelser, som dokumenterer den konkrete effekt af Original Silicea på hårets tykkelse og styrke. Det er formentlig baggrunden for, at tilskuddet har fastholdt sin popularitet så længe både i Danmark og Sverige.  

Som en bonus for brugere, der benytter Original Silicea til at fastholde hårets fylde, har tilskuddet også en dokumenteret, styrkende effekt på neglene – og hvem kan ikke bruge det i disse tider, hvor vi har kolde hænder både ude og inde. 

Forrige artikelPsykiske spændinger skal forløses gennem kroppen

Næste artikelSænk blodtrykket med frugt

Carsten Gottlieb

Redaktør