Opskrifter

Belugalinser med sea salad

6. juni 2013

Et helt måltid i sig selv! Eller som tilbehør – en lækker blanding af tang og grove grøntsager.

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

Dressing:

1 tsk wasabi pulver

4 tsk vand

1 spsk sesamolie

Salat:

1 dl belugalinser

2 dl vand

½ tsk salt

5 g sea salad fra Clearspring

250 g kogte rødbeder

175 g gulerødder i rengjort vægt

4-6 hvidkålsblade

1 bundt persille

salt og peber

peanuts til drys

Sådan gør du:

Skrub rødbederne og kog dem, til de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen. Hæld kogevandet fra og kom koldt vand over rødbederne. Når de er kølet lidt af smuttes skindet af med fingrene. Skær rødbederne i mindre tern.

Kom linserne i en gryde med salt og vand og kog dem møre. Det tager ca. 20 minutter. Kom linserne i en si og skyld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Sæt tangen i blød i lidt vand i 10 minutter, skyl tangen og pres den forsigtig fri for vand.

Mens linser, tang og rødbeder tilberedes, skrælles gulerødderne og skæres i mindre tern. Persillen skylles, tørres og hakkes fint, og dressingen røres sammen.

Bland hele herligheden sammen, og lad salaten trække lidt inden servering – smag til med salt og peber. Pil imens fire hvidkålsblade af et hvidkålshoved, skyl dem og dup dem tørre.

Fyld til sidst salaten i hvidkålsbladene og drys med peanuts.

Hvidkålsbladene kan også bare hakkes fint og kommes i salaten.

Forrige artikelKronisk behandling af ADHD fejler

Næste artikelCharterferie med fokus på miljø