Et helt måltid i sig selv! Eller som tilbehør – en lækker blanding af tang og grove grøntsager.
Til 4-6 personer
Dressing:
1 tsk wasabi pulver
4 tsk vand
1 spsk sesamolie
Salat:
1 dl belugalinser
2 dl vand
½ tsk salt
—
5 g sea salad fra Clearspring
250 g kogte rødbeder
175 g gulerødder i rengjort vægt
4-6 hvidkålsblade
1 bundt persille
salt og peber
peanuts til drys
Skrub rødbederne og kog dem, til de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen. Hæld kogevandet fra og kom koldt vand over rødbederne. Når de er kølet lidt af smuttes skindet af med fingrene. Skær rødbederne i mindre tern.
Kom linserne i en gryde med salt og vand og kog dem møre. Det tager ca. 20 minutter. Kom linserne i en si og skyld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Sæt tangen i blød i lidt vand i 10 minutter, skyl tangen og pres den forsigtig fri for vand.
Mens linser, tang og rødbeder tilberedes, skrælles gulerødderne og skæres i mindre tern. Persillen skylles, tørres og hakkes fint, og dressingen røres sammen.
Bland hele herligheden sammen, og lad salaten trække lidt inden servering – smag til med salt og peber. Pil imens fire hvidkålsblade af et hvidkålshoved, skyl dem og dup dem tørre.
Fyld til sidst salaten i hvidkålsbladene og drys med peanuts.
Hvidkålsbladene kan også bare hakkes fint og kommes i salaten.