Nyheder

Beskyt den fine babyhud

Foto: Adobe Stock
2. juli 2021

Hudkræft rammer årligt mere end 14.000 danskere. En god og nem måde at minimere risikoen er ved at beskytte huden mod solens stråler allerede fra begyndelsen. Og med en ny sol-stick bliver det nemt at gøre det på en ren, økologisk og miljøvenlig måde.

Solen og sommeren er over os, og mange er enten allerede gået på ferie, eller kan dufte friheden nærme sig. Og det er jo skønt, at vi indtil videre har været beriget med mange soltimer, der kalder på dage ved stranden. Men har man små børn, så kan solen også være en udfordring – uanset om ferien skal holdes under den danske sol eller varmere himmelstrøg.

For i sommermånederne er solen nemlig stærk nok til at kunne være skadelig også på vores breddegrader. Det er altså vigtigt at have fokus på at beskytte den sarte barnehud.

[relateredehistorier]

Men for mange forældre er det ikke længere nok at vide, at man smører de små ind i tilstrækkeligt med faktor. De vil også være sikre på, at solbeskyttelsen er ren, naturlig og miljøvenlig. Og så kan det pludselig blive en udfordring at finde det rigtige produkt.

Skånsom for huden og havmiljøet

Hos virksomheden Kraes, der udvikler naturlige baby- og børnehudplejeprodukter, kan de godt mærke, at der er en stor interesse fra forældre efter økologiske og rene solcremer.

– I sæsonen får vi næsten dagligt henvendelser fra småbørnsforældre, der er på jagt efter økologiske og plejende produkter, som skal beskytte de helt små i solen. Samtidig mærker vi også en stor usikkerhed især blandt førstegangsforældrene. De er ofte i tvivl om, hvordan de skal agere forsvarligt, og hvad der er det rigtige at gøre, når de små skal med ud i solen, siger Mette Langberg, der er direktør i KRAES.

For at gøre det lidt nemmere for forældrene at finde rundt i junglen af solbeskyttende produkter, har Kraes udviklet en sol-stick, der passer på både baby og miljø. Produktet hedder Sol Sikker og har en faktor 30 beskyttelse, som er det, Kræftens Bekæmpelse anbefaler til mere sensitiv hud, som babyer og børn har. Midlet har udover faktor også et mineralsk filter, som reflekterer UVA og UVB-stråler, og som ikke belaster havmiljøet. 

Kraes’ sol-stick er selvfølgelig også økologisk og fugtgivende, så den arbejder aktivt med huden. 

Skygge, solhat, solfaktor

Sol Sikker er velegnet til de allermindste og nem at bruge på de mest udsatte områder som ansigt, nakke, fødder og hænder. For selvom man i videst muligt omfang bør holde de mindste i skyggen, kan man ikke gardere sig helt mod solens genskin. 

Er børnene lidt ældre, og kan bevæge sig mere frit og lege i vandet, er det også vigtigt at huske en god solfaktor, og at smøre kroppen ind jævnligt. Ingen solfaktor er hundrede procent vandtæt, så det er altid en god ide at give et nyt lag, når de kommer op af vandet og er blevet tørre. 

Man bør også passe på børns hud ved at følge de gængse regler om en solhat og at minimere tiden i solen fra 12 til 15, hvor strålerne er skarpest.

Forrige artikelNaturoplevelser på hjul

Næste artikelSukkerholdige drikke linket til øget kræftrisiko