Nyheder

Beskyt din hud – antioxidanter i solcreme

Foto: Adobe Stock
16. april 2018

Sommeren står snart for døren, og ligeså meget som vi elsker solens varme stråler, skal vi også have respekt for faren ved UV-stråler. Vi nordeuropæere skal især passe på vores lyse hud, der let bliver forbrændt i den første forårs- og sommersol.

Der er nødvendigt at beskytte vores hud med solcreme. Vælg din solcreme med omhu og undgå solprodukter som belaster krop og miljø og indeholder unødige kemikalier. Solcremer der udover UV-filtre også indeholder naturlige antioxidanter er at foretrække, idet antioxidanter beskytter huden og reparerer eventuelle solskader.

Sol med måde

UVA-stråler findes hele året rundt og selv på overskyede dage, trænger de igennem skydækket. Det ”farlige” ved disse stråler er, at de ikke kan mærkes – men de trænger dybt ind i huden og giver permanente skader såsom tør, rynket og pigmenteret hud. Dertil kommer også en forhøjet risiko for hudkræft, fordi strålerne producerer frie radikaler, der kan forandre cellerne på lang sigt.

Samtidigt skal vi heller ikke gemme os fra de varme stråler, da de er en vigtig kilde til at danne D-vitamin i huden. Det er UVB-strålerne, som danner D-vitaminet, og her har vi med vores lyse hud en fordel – vi skal nemlig kun være under solens stråler i 30 minutter for at få den daglige ration. Så 30 minutter hver dag i solskinsmånederne uden solbeskyttelse er at foretrække fremfor ingen sol.

Beskyt din hud med planternes magi

Green Peoples prisbelønnede solserie indeholder blandt andet grøn te, kamille, edelweiss, rosmarin og avokado – et synergistisk blend af ingredienser, der understøtter hudens immunforsvar og beskytter mod celleskader.

Edelweiss er en plante, der befinder sig i over 3.000 m’s højde, hvor niveaet af ultraviolet lys er særlig højt. Edelweiss-ekstrakt indeholder meget høje niveauer af antioxidanter, der i kliniske forsøg viser beskyttende effekt på celler, der udsættes for frie radikaler.

Rosmarin-ekstrakt er rigt på stærke antioxidanter, som hjælper med at neutralisere virkningen af frie radikaler og beskytter huden mod for tidlig aldring. Rosmarin har antiinflammatoriske egenskaber og er ideel til sart, irriteret hud.

Avokado indeholder en lang række vigtige næringsstoffer, herunder 11 vitaminer og 14 mineraler. Vitaminerne A, D og E fungerer som kraftige antioxidanter, og har gavnlig effekt på solskadet hud samt fremmer den naturlige kollagenproduktion.

Grøn Te-ekstrakt er ligeledes en rig kilde til 
antioxidanter med kraftig aktivitet mod frie radikaler. Grøn te hæmmer også aktiviteten af enzymet collagenase, som nedbryder og ødelægger collagen.

Undgå varmeknopper med bi- og plantevoks

Vandfaste solcremer bør undgås, da de indeholder petrokemikalier (mineralsk olie, petrolatum, paraffinolie og silikone), der hindrer huden i at ånde. Det virker rent faktisk, som hvis du pakkede din hud ind i plastfolie.

Udover petrokemikalier og silikone kan visse kemiske ingredienser, der ofte forekommer i solcremer, kombineret med ophold i solen, forårsage varmeknopper. Varmeknopper ses som et irriteret og kløende rødt udslæt og fremprovokeres, når hudens svedkanaler blokeres.

Naturlige og økologiske solcremer fra Green People er til gengæld egnede til alle, der plages af hudirritation. Sol-serien er baseret på økologisk aloe vera og indeholder bivoks og plantevoks, der virker vandafvisende uden at blokere hudens porer.

Green People forhandles i helsekostbutikker og via www.greenpeople.dk

Forrige artikelAcai-drik

Næste artikelSolbeskyttelse er allervigtigst i foråret