Nyheder

Bestem selv arbejde og afslapning

29. april 2007

Nyt forslag skal hindre stress ved at sikre os ret til selv at bestemme, hvornår vi vil arbejde meget, og hvornår vi vil holde mere fri.

Er du stresset? Flere og flere danskere får fleksibelt arbejde, og det giver stress. Det mener SF, som foreslår, at alle skal have ret til selv at bestemme, om man vil arbejde meget i nogle perioder af sit liv og så slappe af i andre perioder. Partiet vil lave en timebank mod stress. Ligesom man har lavet en aftale om ferie, så skal alle lønmodtagere have en personlig timebank, som de kan tage med sig, når de skifter job, lyder meldingen fra SF's landsmøde i Vejle.

Bliver overenskomstkravFagforbundet Fag og Arbejde (FOA) arbejder med samme tanke. FOA-formand Dennis Kristensen siger, at ideen snart bliver til et overenskomstkrav:

– Når vi har lavet aftaler om ferie og helligdage, så kan vi selvfølgelig også lave et system, så man stadig har sit tilgodehavende, selv om man skifter arbejdsgiver, siger han.

Og Dennis Kristensen føler sig overbevist om, at arbejdsgiverne vil gå med til at lave timebanken:

– De unge vil kræve af fremtidens arbejdspladser, at de er fleksible. Og når de små årgange kommer ud på arbejdsmarkedet, så er arbejdsgiverne nødt til at synes, det er en god ide, siger FOA-fomanden.

Kilde: DR

Forrige artikelFrihed skal opspares og forebygge stress

Næste artikelPenicilin mister virkning efter stort forbrug