Betændelsen breder sig fra tænder

Jeg har i længere tid haft en tand, der har murret lidt – ikke smerte, men ubehag. Efter næsten et års tid var jeg ved tandlæge, der konstaterede, at der var en revne i  plomben og skiftede den ud med plast. Men ubehaget fortsatte og blev til egentlige smerter. Vi blev enige om, at den skulle rodbehandles. Men det blev værre, og jeg startede en penicillinkur, men det hjalp ikke, og jeg fik endnu en kur. Samtidig skyllede tandlægen ofte tanden. Kuren hjalp ikke, jeg begyndte at hæve i venstre side af kinden og  tandlægen tog tanden ud. På det tidspunkt var jeg rigtig syg, og mine infektionstal var 119. Jeg fik så 10 dage med antibiotika, men det var først på ottendedagen, at jeg fik  en let bedring, og tandlægen besluttede, at jeg skulle have 10 dage mere.

Jeg fik det lidt bedre, men da kuren var slut hævede min kind op igen omkring næseryggen og lidt under øjet og ind mod næsen. Jeg gik så til ørelæge, der punkterede  bihulerne og lagde dræn ind, og jeg fik skyllet tre gange samt endnu en gang penicillin. Det har ikke rigtig hjulpet, og min kind er igen hævet, jeg er slap, har feber 37.3,  smerter i den manglende tand, der stråler op i øret og i kinden, og jeg har det rigtig dårligt. Jeg er nu henvist til Kæbekirurgisk afdeling. Men tror du nogensinde, jeg bliver rask  igen? Jeg er så nervøs med alt det penicillin. Jeg har taget Urtepensil, fået akupunktur, inhaleret kamillete, taget Sineron-dråber, skyllet næsen, ekstra vitaminer og C-vitaminer, mælkesyrebakterier, og lagt klude af ingefærafkog, men intet hjælper. Kan du hjælpe mig?

Mvh Irene 

Gamle tandplomber (amalgamplomber) udvider sig og kan få tanden til at revne. De giver adgang for bakterier, så der kan opstå betændelse. Er der betændelse i tandrødder  og/eller tandkød, går der hele tiden bakterier over i blodet, og de går så rundt i kroppen og skaber inflammation – betændelse i organer og væv. Man har også i  åreforkalkninger fundet de samme bakterier som i tænder og tandkød. Så det er vigtigt at passe sine tænder og sit tandkød med tandbørstning og regelmæssige tandlægebesøg.

Ved rodbetændelse i en tand er det ofte bedst at få tanden fjernet, da det er svært at få udryddet bakterierne ved roden, selvom tandlægen rodbehandler og lægger  bakteriedræbende stoffer ind. Ellers kan man risikere at gå med en tikkende bombe, hvor der kan opstå sygdom ude i kroppen. Sygdom opstår ofte i forbindelse med den  energimeridian (akupunkturmeridian) som tanden svarer til.

Tændernes forbindelse via meridianer til kroppen og til sygdom kan man se på www.klinikfortandsundhed.dk. Klik på amalgamsanering/ kviksølvfri.

I dit tilfælde er der sikkert yderligere sket det, at spidsen af din betændte tand har siddet oppe i en af dine bihuler, hvor betændelsen så har spredt sig til. Ørelægen har så  gjort det rigtige, nemlig at skabe afløb fra bihulen, men det kan let lukke til igen. Penicillin alene kan ikke klare en betændelse, hvis der ikke er afløb. Desuden skader penicillin dine sunde tarmbakterier, der er nødvendige for fordøjelsen, for optagelsen af næringsstoffer og stimulation af dit immunforsvar mod betændelse. Det er derfor vigtigt, at du  fortsat tager tilskud af probiotika – sunde mælkesyrebakterier.

Du skal nok blive rask igen, når der er skabt afløb, og betændelsen er fjernet.

Mange gode hilsner
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*