Bideskinne eller ej?

Min tandlæge har foreslået mig en (ret kostbar) bideskinne. Selvfølgelig fordi jeg ligger og bider tænderne sammen, når jeg sover.

Tandlægen siger, den vil hjælpe. Men jeg er lidt i tvivl og kunne godt bruge en second opinion. 

Bedste hilsner 

 


 

Åh ja, bideskinner, de kan dele vandene. 

I min verden er det langt bedre at behandle årsagen til, at du skærer tænder. Det vil meget tit være stressrelateret; der kan være frustrationer, eller ting du ikke får sagt.  

Jeg behandler mange mennesker med kæbespændinger og har meget, meget sjældent oplevet, at folk mener, de har fået virkelig god hjælp af en skinne. De ligger bare og bider i skinnen, og det aflaster måske nok tænderne og musklerne en smule, men årsagen er der jo endnu.  

Hvis du knaser dine tænder i stykker, vil en bideskinne være en god ide. Men vær klar over, at grunden til dit problem ikke behandles.  

Så allerførst ville jeg kigge på den grundlæggende årsag og få hjælp til dette. Og sætte bideskinnen på pause, indtil du har prøvet andre, mere holdbare veje.  

Kh Catrine 

1 kommentar

  • Bente siger:

    Jeg blev for et par år siden anbefalet at få en bideskinne, da jeg pga kæbespændinger efterhånden næsten ikke kunne åbne munden uden at det gjorde megaondt. Jeg fik heldigvis kontakt med en kraniosakralterapeut, der under blot nogle ganske få besøg, løste op for spændingerne. Han lærte mig også hvordan jeg selv kunne massere små myoser væk. Og jeg har haft det fint lige siden.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *