Nyheder

Billige grøntsager plukkes under slavelignende forhold

8. april 2007

12 kr. for tre lækre peberfrugter direkte importeret fra Spanien. Det lyder næsten for godt til at være lovligt og moralsk forsvarligt, og det er det faktisk også.

Billige spanske grøntsager er mange steder plukket af illegale indvandrere, der lever og arbejder under slavelignende forhold.

De billige spanske grøntsager er nemlig mange steder plukket af illegale indvandrere, der lever og arbejder under slavelignende forhold.

Nyhedsavisen 24timer har besøgt området omkring den sydspanske by Almeria, der står for tæt på halvdelen af den samlede grøntsagsproduktion i Europa.

Herfra kan avisen dokumentere, hvordan afrikanere og rumænere til en timeløn på 19 kr. udsætter deres helbred for store mængder sprøjtegift, mens de sørger for billige agurker, tomater, squash, auberginer og peberfrugter til de danske forbrugere.

Doserne er så høje, at der stadig er gift-rester i mange af grøntsagerne, når de sælges i Danmark, skriver 24timer.

Både Dansk Supermarked og Coop har masser af frugt og grønt fra Almeria i kølediskene. Men det er de spanske leverandørers ansvar at sørge for, at loven bliver overholdt, lyder meldingen fra Dansk Supermarked.

Kilde: 24 timer

Forrige artikelSlikskålen under lup

Næste artikelAmning forebygger