Nyheder

Blåbær rives ned af hylderne

20. maj 2009

De beskytter mod sygdomme, alderdomstegn og giver bedre syn. I hvert fald hvis man skal tro flere sundhedsguruer, deriblandt Chris MacDonald og eks-håndboldstjerne Marianne Florman, der er vært på DR-programmet 'Ha' det godt'.

Og det budskab har danskerne taget til sig i en grad, så Danmarks førende supermarkedskæder melder om et mangedoblet salg af blåbær. Det skriver metroXpress.

Blåbær er gået fra at være noget lidt obskurt, man kunne proppe i muffins og amerikanske pandekager, til at være en standardvare i selv discountsupermarkeder.

»På friske blåbær har vi øget salget med 128 procent på ret kort tid,« siger informationschef i Dansk Supermarked Erik Eisenberg til metroXpress.

»Når det gælder frosne bær, er salget også steget helt usædvanligt – så store stigninger som for blåbærs vedkommende ser vi sjældent. Blåbær er på nogle måneder gået fra at være en specialitet, som vi især førte i større butikker, til at være en standardvare selv i Netto, der kun skal have et basissortiment,« siger han til metroXpress.

Coop, der blandt andet har kæderne Kvickly, Irma, forskellige varianter af Brugsen og Fakta, har på metroXpress' anmodning opgjort udviklingen i salget og har konstateret, at det er firedoblet i forhold til for et par år siden, særligt i 2009 er det gået stærkt.

Smager godt

Erik Eisenberg er ikke i tvivl om, at det er sundhedsbølgen og især kendte danskeres udsagn om, hvad der er sundt, der driver salget.

»Hvis man virkelig vil have danskerne til at spise sundt, skal man åbenbart have en kendis til at udnævne noget til at være det rigtige,« siger han til avisen.

Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, konstaterer dog, at effekten kun holder, hvis danskerne også kan lide varen.

»Blåbær smager godt, og det er en forudsætning for, at en vare bliver ved med at være populær og ikke bare sælger som en del af et kortvarigt modefænomen,« siger han til metroXpress.

Kilde: fpn.dk

(Oprettet 23. maj 2009)

Forrige artikelHøjt kolesterol ufarligt for gamle

Næste artikel300 gange sødere end sukker