Opskrifter

Blåbærtærte – RawFood

26. januar 2010

Blåbær er gode for hjernen – og blåbær er der masser af i denne rå blåbærtærte af nødder, abrikoser, kakao og selvfølgelig det blå bær.

Du skal bruge:

Bund:

3 dl nødder

2 dl tørrede abrikoser

Fyld:

6 dl blåbær

4 dl cashew- eller macadamianødder

3 spsk agave-nektar

1-2 spsk raw kakaopulver

Sådan gør du:

Tjek om abrikoserne er godt svampede, ellers læg dem i blød i et par timer. Mal nødderne til mel med en blender eller en kaffekværn. Kom nødder og abrikoser i en foodprocessor, indtil de former sig til en kugle.

Læg et stykke bagepapir i en tærteform, så det dækker bunden og kanten, og pres dejen rundt i formen med en dejskraber. Dejen skulle gerne dække både bunden og siderne. Stil dejen i køleskabet.

Tø blåbærrene op, hvis de har været frosne. Ellers kom de fleste af dem direkte i en blender, men gem en lille håndfuld til pynt.

Tilsæt ligeledes cashewnødder, agave nektar og kakao i blenderen og blend, indtil alle nødder er helt nedbrudte, og konsistensen er cremet.

Hæld blåbærcremen ned i tærteformen og pynt med de resterende bær. Stil tærten i køleskabet i et par timer før servering.

Denne tærte smager vidunderligt og har den flotteste farve. Prøv at erstatte halvdelen af nødderne i bunden med grovvalsede havregryn. De er væsentlig billigere end nødder, men virker fint i denne opskrift.

Fra bogen “Raw Food” af Jens Casupei og Vibeke Kaupert

Forrige artikelRaw Food – en rå livsstil

Næste artikelNem tomatsuppe – RawFood