Blærebetændelse af slap bækkenbund?

Min bækkenbund er nok ikke hvad den har været. Kan det være derfor jeg døjer med hyppige blærebetændelser? Mine veninder siger, det hjælper med tranebærsaft, som jeg drikker flittigt, men det har ingen effekt hos mig. Også svamp for neden får jeg med sviden og kløe.

Har du nogle råd til mig? Jeg har ikke så mange penge til dyre kosttilskud osv.

BH

 


 

Ja, det kan godt skyldes, at din bækkenbund trænger til optræning. Hvis din bækkenbundsmuskulatur ikke kan bære og løfte blæren, vil der opstå en lomme hvorfra urinen ikke kan tømmes ud. Og med de 37 grader vi har i kroppen, kan gammel urin hurtigt blive en bakteriebombe.

Du må i gang med knibeøvelser. Har du brug for hjælp til at komme i gang, kan jeg anbefale Helle og Inge Gotveds bog ‘Bækkenbundens optræning’. Der står alt, hvad der er værd at vide, og den er let og overskuelig.

Det kan ikke anbefales, at du drikker tranebærsaft, hvis denne er sukkerholdig. Svampe lever godt af sukker, så du fodrer svampen med dine mange glas saft om dagen. Enten skal den være usødet, eller også skal du tage tranebærrene som kapsler. En te brygget af timian og kamille er bakteriehæmmende, og er derfor godt at drikke.

Fødevarer, der fremmer svamp og som skal undgås, er: hvede, gær, sukker, for meget frugt (du skal ikke undgå frugt, men max. 1-2 stk. om dagen), alkohol.

Mvh

Tine Sofia Marcussen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*