Blærebetændelse flere gange på ét år?

Jeg er en kvinde i 70’erne, der har haft blærebetændelse to gange på ét år. Jeg har fået behandling for det via min egen læge.

Mit spørgsmål er: Kan jeg med sindsro købe et præparat, der hedder Haiprex og tage det forebyggende, så jeg i bedste fald kan undgå blærebetændelser? Tranebær har ingen mærkbar effekt for mig.

Hvad betyder det, at man kan få blæresmerter af Haiprex? Det står under bivirkninger, og det bekymrer mig lidt.

De bedste hilsener og tusind tak for alle jeres gode råd i denne brevkasse.

Med venlig hilsen

Birgitte

 


 

Hej Birgitte

Gentagne blærebetændelser er noget, som naturmedicin har en fantastisk indvirkning på.

Jeg har desværre ingen erfaring i brugen af Haiprex. Jeg kan dog læse mig frem til, at det virker bedst, hvis blærebetændelser kommer i relation til brugen af kateter. Det nævner du ikke.

Derimod har jeg virkelig god erfaring med andre produkter. Først og fremmest er det dog vigtigt, at du har en god væskebalance. Drik gerne op mod to liter væske dagligt jævnt fordelt over dagen. Dette sikrer, at urinen ikke står for længe i blæren, og derved kan give anledning til bakterievækst.

Dernæst er det godt at tage et tilskud af C-vitamin gerne 1 gram to til tre gange dagligt, da det sikrer et lavere pH i urinen, hvilket bakterier ikke trives i.

Det homøopatiske præparat Cantharon er specifikt til blærebetændelser og fungerer super godt at tage forebyggende i en periode på 1-3 måneder. Støt gerne samtidig din naturlige mikrobiota med et godt probiotisk præparat. Det kunne være Pure biotic women, som er specielt fremstillet til problemstillinger i kvinders underliv. En sidste ting er selvfølgelig, at hvis dine blærebetændelser skyldes tynde, svage slimhinder kan du støtte disse med omega 7 fedtsyrer og/eller elmebark.

Med venlig hilsen

Maria Pinderup Langbak

Læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*