Blefri 3-årig? Kan man fremskynde det lidt?

Vi er ved at forsøge at gøre vores søn på 3,5 år blefri.

Han har de sidste 4 måneder tisset dagligt på toilettet, men når vi tager bleen af ham, tisser han konsekvent i bukserne, selvom vi tit spørger, om han skal tisse.

Vil høre om der er noget specielt, vi kan gøre for, at det sker hurtigere, eller om om vi blot må vente ?

Venlig hilsen

SJ

 


 

At smide bleen kan godt være lidt af en udfordring. Men det skal nok lykkes at blive blefri. Det er fint, at han er nået så langt som til at tisse på toilettet.

Men der skal lige den sidste del med, hvor han mærker, at han skal tisse og også reagerer på det ved at sige til.

For at hjælpe den første del – altså at han mærker, at han skal tisse, er det en god ide at booste nervesystemet bedst muligt. Jeg vil anbefale, at han får en god fiskeolie hver dag – det kan f.eks. være Nordic Naturals.

Så er det også en god ide at undgå sukker, da sukker bedøver hjernen og gør det sværere for den at mærke, hvad der sker i kroppen.

For at få ham til at reagere på tissetrangen kan et belønnings-system være en stor hjælp. Det kan f.eks. være klistermærker, rosiner, vindruer eller hvad, der kunne fungere godt hos jer.

Nogle vælger også at vente lidt med at skifte tøjet, når man lige er gået blefri, så barnet lige kan mærke, at det ikke er så rart.

Derudover har du bestemt ret i, at tiden også vil hjælpe jer.

God fornøjelse.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*