Nyheder

6 handlinger, der gør dig gladere – helt enkelt!

Foto: Adobe Stock
28. februar 2018

Hænger humøret lidt i bremsen? Du kan nemt booste dig selv og dit humør efter en lang og mørk vinter. Hvis ikke forårets komme kan gøre dit humør godt, kan disse seks overskuelige tips måske.

Vinteren er, på kalenderen i hvert fald, ved at nå sin ende, og forårets fuglefløjt, ny-udsprungne blade og varmere temperaturer lurer lige om hjørnet – forhåbentligt! Bliv helt klar til de lysere tider vi går i møde og boost dit humør med helt enkle råd, som faktisk gør en stor forskel.

Spis med omtanke

I vores hurtige verden kan der være en tendens til at spise uden opmærksomhed. Vi skovler distraheret skovler mere mad ind, end vi har brug for – mange af os vil derfor have gavn af at spise med omtanke.

Undgå at spise, når du er distraheret af tv, computer m.m., spis langsommere og tag dig tid til at smage din mad ordentligt. Fokuser især på at tygge din mad grundigt – det hjælper os ikke kun til at nyde maden, det hjælper også fordøjelsesprocessen.

Få lys – også om vinteren

Lavt niveau af sollys om vinteren kan få vores humør til at mørkne. Selv når det er koldt udenfor, betaler det sig at få noget lys og luft – f.eks. i middagspausen. En anden mulighed er at investere i en sollys-simulerende enhed, og bruge den dagligt fra oktober til marts.

Få nok søvn

Søvn har evnen til at optimere mental og fysisk energi. Optimale søvnniveauer (ca. otte timer om natten) er forbundet med nedsat risiko for kronisk sygdom og forbedret levetid. En simpel strategi, der kan hjælpe med at sikre, at du får optimale mængder søvn, er at gå i seng tidligere.

At komme i seng kl. 22.00 eller kl. 22.30 er en potentielt nyttig investering med hensyn til din kort- og langsigtede sundhed og trivsel.

Gå regelmæssigt

Aerob træning, herunder noget så ukompliceret som at gå, er forbundet med en række fordele for kroppen og hjernen, herunder en reduceret risiko for kroniske sygdomme, angst og humørsvingninger. Ca. 30 minutters gang om dagen er nok til at gøre en forskel.

Tilfældige gerninger af venlighed

Tilfældige gerninger af venlighed er gode for både giver og modtager. Det kan være et hurtigt opkald eller en besked til en person, du savner eller har mistet kontakten med. Du kan også vise ekstra hensyn i trafikken eller give din plads i toget eller bussen til en fremmed.  Eller måske overraske din kæreste med en frokost eller en spontan buket blomster – mulighederne er mange, og du vil blive ligeså glad som modtageren.

Øv dig i kunsten at værdsætte

Det moderne liv har tendens til at være krævende, og vi kan let finde på en lang liste over mål, hvoraf mange kan være væsentlige. Nogle af os kunne have godt af at fokusere mindre på, hvad vi har, men hvad vi gør. Vores humør kan løftes ved at takke for alt, lige fra vores venner og familie til et smukt landskab eller en smuk solnedgang.

Forrige artikelDin hud fortæller dig, om du tåler det, du spiser

Næste artikelFå bæredygtighed på skoleskemaet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.