Skøn

Bliv glad i skindet

De rigtige hudplejeprodukter hjælper dig til en hud med en forbedret barriere, der selv kan opretholde sin fugt og bekæmpe rødme og inflammation.

Foto: Adobestock
10. oktober 2023

Udnytter du de gavnlige bakterier i probiotisk hudpleje, støtter du huden i at genfinde sin naturlige balance?

Som mennesker er vi omgivet af bakterier og vi indeholder bakterier i og på vores kroppe. Selv når vi taler om hudpleje, er det vigtigt at forstå, at vores kroppe er omgivet af og indeholder bakterier.

Mens nogle mennesker måske tror, at alle bakterier er dårlige for huden, er sandheden, at mange af dem faktisk er gavnlige. Nogle af disse mikroorganismer spiller en afgørende rolle for at opretholde en sund balance af bakterier på huden og beskytte den mod skadelige stoffer. De hjælper med at bevare den naturlige pH-værdi i huden og styrker dens forsvarsmekanismer.

“Det handler om, at probiotika får huden tilbage til sin sunde, naturlige ”vilde” bakteriebalance. Hvis din hud er i uro og plaget af for eksempel eksem, irritation, rosacea eller noge aknetyper, kan det være vigtigt at genoprette den sunde barriere i huden”

– Skønhedskonsulent Tine Juul Andersen.

Læs også: Pletfjerner

Hvad er probiotik i hudpleje?

  • Vores mikrobiom er en samling af mikroorganismer, der findes i vores tarme, hud og alle andre dele af kroppen. Det omfatter bakterier, svampe, vira og flere andre typer mikrober, der arbejder i harmoni for at opretholde den naturlige balance i vores helbred og hud.
  • Når vi plejer og beskytter vores mikrobiom, styrker det immunsystemet, hjælper med fordøjelsen af mad og påvirker vores hud.
  • Med probiotisk hudpleje – det vil sige produkter med probiotiske bakterier – støtter du hudens naturlige mikrobiom og hjælper den med at finde sin naturlige balance.
  • Du kan pleje din hud på en måde, der målrettet forbedrer hudens barriere og fremmer sund og strålende hud.
  • De gavnlige bakterier bekæmper inflammation, rødme og styrker fugtniveauet.

– Hudpleje med probiotika er gavnligt for dem, der ønsker at balancere, berolige, hele og styrke hudens barriere. Det har vist sig, at probiotika også har anti-age-effekt, og du kan i dag finde produkter, der er både er målrettet alder og den hududfordring, du måske står med. Fundamentet er en hud i balance med en stærk barriere.

” Det er virkelig spændende, hvad probiotik på mange måder kan gøre for hud, der er i ubalance.”

Går du for hårdt til den med for eksempel renseprodukter, fjerner du hudens naturlige fedtstoffer. Det giver en sart hud, plaget af rødme, tørhed og irritation, som du kan støtte i at finde tilbage til sin naturlige balance.

Anbefaling til dig

  • Når vi bruger for mange anti-bakterielle produkter eller aggressive renseprodukter, som fjerner de gavnlige bakterier og forstyrrer hudens naturlige balance, kan det føre til irritation, tørhed og øget følsomhed.
  • Vælg altid hudplejeprodukter, der respekterer hudens naturlige mikrobiom og hjælper med at bevare den sunde balance af gode bakterier.

Probiotika vinder mere og mere frem
Vi kommer til at se probiotika mere og mere i hudpleje, og eksperterne bliver hele tiden klogere på de gavnlige effekter. Noget probiotika er målrettet forbedring af hudens eget mikrobiom, mens andet arbejder for at styrke cellernes sammenhængskraft, så huden bedre kan bevare sin fugt og forhindre skadelige mikrober i at trænge ind. Nogle produkter skal påføres huden udefra, mens andre kommer i tabletform og virker indefra i kroppen.

“Hudpleje med probiotika er gavnligt for dem, der ønsker at balancere, berolige og hele og styrke hudens barriere.”

Bliv glad i skindet - hudplejeprodukter findes i mange forskellige former - her på billedet ses forskellige former på flasker

Forskellige former

Hudplejeprodukterne findes i mange former, og hver især kan de noget godt for huden. Men de kan langt fra det samme. Derfor er det godt at søge vejledning, især hvis du ønsker at tackle specifikke hudproblemer.


Forrige artikelSuper sund superfood – hvedegræs

Næste artikelGør rent uden at gøre kloden beskidt

Cathrine Eriksen Fris

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.