Blodsukkerbalance i madpakken

Vores dreng på 7 år har nogle gange lidt svært ved at koncentrere sig i timen over middag, og jeg tænker om en sund smoothie eller andet sammen eller efter madpakken kan give energi og holde blodsukkeret stabilt.

Han har rugbrød med fisk eller kyllingepålæg eller æg og gnavegrønt med i madpakken.

Hilsen mor

 


 

Det er dejligt at I er opmærksomme på, hvad maden kan betyde for koncentration og læring. Det kan have rigtig stor betydning.

Når det er sagt, så er det helt naturligt, at koncentrationen tager et dyk om eftermiddagen. Det kender mange både børn og voksne.

Nogle steder i verden indretter man sig efter det og holder siesta midt på dagen.

Under alle omstændigheder er det klogt tænkt at overveje, hvordan jeres søns blodsukker kan holdes mest muligt stabilt, og hvordan hjernen samtidig kan få et lille ekstra boost om eftermiddagen. Det er en rigtig fin madpakke han har med. Fortsæt endelig med det.

Ja en sund smoothie kunne godt være en hjælp til eftermiddagen. Bær og væske hjælper hjernen – det er vist i studier. Lav den meget gerne selv, så I også kan tilsætte lidt frosset grønt og også lidt sunde olier. Det hjælper til at holde blodsukkeret stabilt.

Væske i sig selv har stor betydning for, hvor godt hjernen fungerer. Så vær også opmærksom på, om han får drukket nok vand i løbet af dagen.

Et andet og måske vigtigere tip er at hjælpe hjernen via bevægelse. Her kan det være, I skal have en dialog med hans skole. At lave et hurtigt break og få pulsen op f.eks. med 20 englehop hjælper hjernen og energien rigtig meget. Det vil sandsynligvis være rigtig godt for flere end bare jeres søn.

Husk selvfølgelig også at sørge for tilstrækkeligt med søvn om natten – helst i mørke, så han danner mest muligt melatonin, der også er særlig vigtigt for hjernen.

De bedste æblehilsner

Anette Straadt

Naturlig sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*