Blodtryk og D-vitamin

Jeg måler mit blodtryk i hvile, som regel diastolisk er 65/160 og i bevægelse højest 78/179. Jeg har ikke fundet nogen sammenligning med mine tal. Kan årsagen være forbundet med en årelang D-vitaminmangel? Jeg har muskelsmerter fra hofte ned i benet. I hele mit liv har jeg aldrig nogensinde røget eller indtaget alkohol, samt ingen medicin. Kun vitaminer. Som et fast princip. Nogle vil nok mene et kedeligt liv, men jeg er tilfreds. Taknemlig for hjælp til at forstå.

Med venlig hilsen

 


 

Dejligt at høre, at du har levet et helt liv uden medicin, alkohol og tobak. Det har helt sikkert været med til at sikre et sundt helbred.

Normalt når man måler blodtrykket, skal man have siddet stille i 15 minutter og tage 3 målinger lige efter hinanden. Gennemsnittet af de sidste 2 målinger er den værdi, som tæller. Ofte vil man i 3 dage både måle morgen og aften. Har du mon målt på denne måde?

Det normale blodtryk er under 140/90. Hvis man er over 75 år øges den øvre grænse til 150.

Dit hvile-blodtryk er således helt indenfor normalen og virkelig flot. Dit aktivitets-blodtryk er derimod lige til den høje side. Det kan evt. skyldes begyndende forkalkning af blodårerne.

D vitaminmangel er ikke det første, jeg tænker på ved forhøjet blodtryk, men kan da ad mere indirekte veje have betydning. I stedet tænker jeg mere på, om du får dig bevæget nok – gerne 10.000 skridt dagligt, får dine 2 liter væske og minimum 600 gram grønt om dagen. For lidt søvn er ligeledes en vigtig faktor.

Et homøopatisk præparat, jeg kan finde på at bruge til et let forhøjet aktivitets-blodtryk, er plumbum comp. fra allergica. Gerne sammen med grøntsagsjuice lavet af rødbede og bladselleri, og de øvrige råd ovenfor.

God bedring

Mvh Maria Langbak, Naturlægen.com

1 kommentar

 • Henning Rolapp siger:

  Det er livsvigtigt at få salt Nacl, men sandsynligvis endnu bedre at få det i havvand. I alt drikkevand måske 10-15% havvand. Jeg har fået ødelagt en stor del af mit liv, fordi jeg i mine yngre dage fik en information om at man skal passe på med ikke at få for meget salt. Vores respons på dette var at vi i stor udstrækning slet ikke kom salt i maden. Og dette har været en kæmpe fejl. Jeg har haft manglende mavesyre, Nacl indeholder klor, og klor indgår i mavesyren, og klorionen i sig selv har nogle meget vigtige funktioner i vores organisme. Jeg har haft voldsomme søvnproblemer, men nu hvor jeg nærmest hælder salt i mig igen opstår søvnbehovet nærmest hele tiden, Jeg har haft en meget langsom puls, som jeg egentlig var stolt af, i dag er jeg klar over at det vel nærmest var en sygdom.
  Så mit råd til alle er derfor; glem alt hvad de siger om det farlige salt og højt blodtryk, det er sandsynligvis langt mere farligt ikke at få nok.
  Sundhedssystemerne lever af sygdom, og vil hellere give informationer, der fremmer sygdom, end forbygger dem.
  Anskaf en puls og blodtryksmåler, så kan I selv følge med.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *