Opskrifter

Blomkålsbearnaise

En både let, sund og velsmagende tilbehørsret.

Foto: Sara Galbiati
20. september 2023

En både let, sund og velsmagende tilbehørsret.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 450 g blomkål, renset vægt
  • 2 håndfulde estragon
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. gammeldags kærnet smør
  • 1-2 tsk. æbleeddike
  • 1 dl vand
  • uraffineret salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rengør blomkålen og del den i buketter. Damp blomkålen, til den er mør. Skyl og hak estragonen fint. Blend blomkålen med æggeblomme, smør og 1 dl vand, til den er cremet og lækker. Tilsæt lidt mere kogevand, hvis nødvendigt. Smag til med eddike, salt og peber og estragon og juster konsistensen med vand.

Forrige artikelGrønne wraps

Næste artikelKåldolmere med grønt fyld

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.