Til 2 personer
80 g lufttørret skinke
250 g blomkål
200 g fennikel
50 g babyspinat
16 grønne oliven med mandler
2 spsk pesto
1 spsk hvidvineddike
2 spsk pistacienøddeolie
1 limefrugt, saften
Lidt salt
Friske ærteskud eller bredbladet persille
50 g brombær
Steg skinken sprød på en tør pande. Skær blomkål til buketter, snit fennikel, hak spinat, og vend alt sammen med oliven. Lav en dressing af pesto, hvidvinseddike, pistacienøddeolie, limesaft og salt.
Vend dressingen i din blomkålssalat sammen med ærteskud eller hakket persille.
Pynt salaten med brombær og skinke.
Det får du:
Protein: fra skinke
Fiber: fra blomkål, fennikel og babyspinat
Monoumættet fedt: fra oliven med mandler, pesto og pistacienøddeolie
Fra bogen ‘Diabeteskuren – Spis dig rask af’ Alice Appel Hartvig og Majbritt L. Engell.