Mad

Blomkålssalat med fennikel, pesto og sprød skinke

1. maj 2015

Grønt er godt – både for blodsukkeret, sundheden og smagen. Tilsæt lidt kød og du har et helt måltid.

Til 2 personer

 

Du skal bruge:

80 g lufttørret skinke

250 g blomkål

200 g fennikel

50 g babyspinat

16 grønne oliven med mandler

2 spsk pesto

1 spsk hvidvineddike

2 spsk pistacienøddeolie

1 limefrugt, saften

Lidt salt

Friske ærteskud eller bredbladet persille

50 g brombær

 

Sådan gør du:

Steg skinken sprød på en tør pande. Skær blomkål til buketter, snit fennikel, hak spinat, og vend alt sammen med oliven. Lav en dressing af pesto, hvidvinseddike, pistacienøddeolie, limesaft og salt.

Vend dressingen i din blomkålssalat sammen med ærteskud eller hakket persille.

Pynt salaten med brombær og skinke.

 

Det får du:

Protein: fra skinke

Fiber: fra blomkål, fennikel og babyspinat

Monoumættet fedt: fra oliven med mandler, pesto og pistacienøddeolie

 

Fra bogen ‘Diabeteskuren – Spis dig rask af’ Alice Appel Hartvig og Majbritt L. Engell.

 

Forrige artikelQ10 kan afhjælpe bivirkning ved statiner

Næste artikelSpis kolesterolen på plads