Nyheder

Blommer er naturens bolsjer

21. august 2008

En af sensommerens og efterårets rigtig lækre frugter er blommen. En blomme er saftig, smagfuld og frister som et sødt bolsje i enhver frugtskål.

Det skiftende klima i Danmark kan tage en del af æren for at danske blommer er rigtig gode. Blommer findes oven i købet i et utal af sorter. De er forskellige i størrelse og deres form kan variere fra rund til aflang. De smager heller ikke ens, nogle er søde mens andre er mere syrlige.
Nogle gode spiseblommer:
  • Kirkes en blåviolet fast rund blomme med en dejlig sød smag.
  • Victoria en rød-orange blomme med blødt og delikat frugtkød.
  • Opal en rund blomme med en svagt syrlig og aromatisk smag.
  • Reine Claude er rund og grøn, saftig og sød med god aroma.
  • Bornholmsk Kæmpeblomme rund-oval, bleggul-guldgul. Blødt, saftigt kød, syrlig sød, fyldig smag kommer først primo oktober.
Opbevar ikke blommer sammen med grønsager Opbevar dine blommer i køleskabet, så holder de sig bedst. Men vær samtidig opmærksom på, at blommer producerer ethylen som kan få fx tomater til at modne for hurtigt eller give gulerødder en bitter smag. Derfor bør dine blommer ikke opbevares sammen med grønsager. Hvis du gerne vil gemme nogle af alle de dejlige blommer i sæsonen, kan du glæde dig over, at blommer kan fryses og tilberedes ved en senere lejlighed. Frugtkødet kan blive blødt når blommerne tør op, så derfor kan det være en fordel at tage stenene ud før du fryser dem.
Tilberedning Får du lyst til noget sødt kan du koge de optøede blommer med krydderier og du har en dejlig kompot som tilbehør til fx svinekød. Du kan også bage dem i ovnen med et drys kanel, og servere dem varme med mager fromage frais, som et sundere alternativ til en dessert.
6 om dagen Husk at blommer også tæller med i 6-om-dagen regnskabet. Det er vigtigt at du sørger for at variere de frugter og grønsager du spiser, fordi de indeholder forskellige mængder af vitaminer og mineraler.

Forrige artikelFærre kvinder ryger under deres graviditet

Næste artikelEpileptikere drukner oftere

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.