Opskrifter

Bloody Mary-suppe med kalkun

24. november 2010

Navnet kommer selvfølgelig af de flotte røde tomater, der sammen med chili og løg og bladselleri sparker suppen op.

2 personer

8 modne tomater (gerne store stilktomater)

2 skalotteløg

4 stængler bladselleri

2 røde chilier (4 hvis suppen skal være ekstra stærk)

4 spsk. worcestershiresauce

4 spsk. HP-sauce

4 spsk. citronsaft

4 spsk. økologisk tomatketchup

100 g kalkunbryst

¼ tsk. salt

1 spsk. sojasauce

Olie til stegning

Sådan gør du:

Skær tomaterne i grove stykker. Pil skalotteløg-ene og skær også dem i grove stykker. Fjern chiliernes kerner og skær dem og bladsellerien i mindre stykker. Kom alle grøntsagerne i en blender sammen med worcestershiresauce, HP-sauce, citronsaft og ketchup. Blend i ca. 1 minut, til blandingen har en jævn, fyldig konsistens. Hæld den over i en gryde og kog den op. Kog suppen i 10-15 minutter.

Skær kalkunkødet i meget små strimler og gennemsteg dem i olie på en grillstegepande med lidt salt og sojasauce i ca. 8-10 minutter. Anret suppen i to tallerkener. Kom kalkunstrimlerne oven på suppen og server.

Fra Lene Hansons “Greatest Hits”.

Forrige artikelGør maden mere klimavenlig

Næste artikelDrue/avocadosalat