Navnet kommer selvfølgelig af de flotte røde tomater, der sammen med chili og løg og bladselleri sparker suppen op.
2 personer
8 modne tomater (gerne store stilktomater)
2 skalotteløg
4 stængler bladselleri
2 røde chilier (4 hvis suppen skal være ekstra stærk)
4 spsk. worcestershiresauce
4 spsk. HP-sauce
4 spsk. citronsaft
4 spsk. økologisk tomatketchup
100 g kalkunbryst
¼ tsk. salt
1 spsk. sojasauce
Olie til stegning
Sådan gør du:
Skær tomaterne i grove stykker. Pil skalotteløg-ene og skær også dem i grove stykker. Fjern chiliernes kerner og skær dem og bladsellerien i mindre stykker. Kom alle grøntsagerne i en blender sammen med worcestershiresauce, HP-sauce, citronsaft og ketchup. Blend i ca. 1 minut, til blandingen har en jævn, fyldig konsistens. Hæld den over i en gryde og kog den op. Kog suppen i 10-15 minutter.
Skær kalkunkødet i meget små strimler og gennemsteg dem i olie på en grillstegepande med lidt salt og sojasauce i ca. 8-10 minutter. Anret suppen i to tallerkener. Kom kalkunstrimlerne oven på suppen og server.
Fra Lene Hansons “Greatest Hits”.