Mette Mølbak: Den nemmeste genvej til boller i karry. Her er det samlet i én gryde. Uortodokst – men det fungerer.
Kødboller
Sauce og ris
Tilbehør
Pil og hak løget helt fint. Har du en minihakker, blender du løg og mælk sammen. Rør det sammen med det hakkede kød, æg, mel, salt og peber til en fars. Stil skålen til side.
Pil løget og hak det groft. Skær æblerne i tern i og kassér kernehuset. Find en rummelig gryde og kom olivenolie i. Svits løg og æble på mellemvarme, så det bliver blødt uden at branke. Tilsæt karry og rør rundt. Tilsæt vand og salt og lad det koge op. Tilsæt fløde.
Form farsen til boller på størrelse med golfkugler og kom dem i den let kogende sauce – lad det koge et par minutter.
Tilsæt ris, læg låg på og rør rundt indimellem. Er gryden ved at koge tør, så tilsæt mere vand. Lad det simre i ca. 10-15 minutter, til risene er færdige. Smag til med salt, peber og evt. ekstra fløde.
Server en topping af æble i tern, der er vendt i lidt limesaft, sammen med hakket bredbladet persille og evt. hasselnødder.
Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.
Forrige artikelSådan fjerner du naturligt kortisol fra kroppen
Næste artikelDet rene drikkevand … eller forurenet?