Nyheder

Boom i salg af økobomuld

27. april 2009

Omsætningen af tekstiler af økologisk bomuld steg betydeligt i 2008.

Trods finanskrise og dystre forudsigelser for detailhandelen langes der stadig flere stykker tøj af økologisk bomuld over disken. På verdensplan steg salget af økologisk bomuld indenfor tekstil- og beklædningsindustrien med hele 63 procent i 2008 i forhold til året før.

Satser på økotøj
De overraskende tal fremgår af en netop udgivet rapport fra den amerikanske økologiske interesseorganisation Organic Exchange. Den dokumenterer, at økologiske varer de senere år har vundet kraftigt frem på tekstilmarkedet.
Det er forventningen, at markedet for økobomuld vil fortsætte med at vokse. Forbruget af økologisk bomuld spås således at stige med en fjerdedel i år og yderligere en tredjedel til næste år, fremgår det af rapporten.
Top 10 med økologisk bomuld
I rapporten lister Organic Exchange de ti ledende mærker og forhandlere af tekstiler i økologisk bomuld. På globalt plan drejer det sig om: Wal-Mart (USA), C & A (Belgien), Nike (USA), H & M (Sverige), Zara (Spanien), Anvil (USA), Coop Schweiz, Pottery Barn (USA), Greensource (USA) og Hess Natur (Tyskland).
Også i Danmark kan man finde tekstiler af økologisk bomuld i butikkerne. For at gøre det lettere for forbrugerne har IMS udarbejdet en liste over forhandlere af miljøvenlige tekstiler (http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx?node=3636), som kan bruges som guide i jagten på økotøjet.
Økologisk bomuld på markerne
I konventionel landbrugsproduktion bruger man store mængder af pesticider og kunstgødning i bomuldsmarkerne. I økologisk landbrugsproduktion bliver der ikke brugt sprøjtemidler, og der benyttes udelukkende naturlig gødning.
Kilde: Miljø & Sundhed
(oprettet 5. maj 2009)

Forrige artikelBroccolispirer hæmmer mavesårsbakterie

Næste artikelGrapefrugtspisere behøver ikke frygte brystkræft