Nyheder

Børn og unge spiser alt for lidt fisk

17. januar 2008

Børn og unge burde spise dobbelt så meget fisk, og udviklingen går endda den forkerte vej, viser en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet.

Ifølge kostrådene bør børn og unge spise 200-300 gram fisk om ugen, og ca. halvdelen bør være fede fisk som laks, sild og makrel. Men de fleste børn og unge spiser ikke i nærheden af den anbefalede mængde fisk. De 4-24 årige spiser faktisk kun ca. 100 gram fisk indenbords om ugen. Til gengæld spiser de både mager og fed fisk.Mindre end tidligereMængden af fisk, som børn og unge spiser som pålæg om ugen, er faldet fra ca. 40-60 gram i 1995 til ca. 30 gram i 2000-2004. De 11-14 årige spiser mindst fiskepålæg af alle aldersgrupper, nemlig ca. 20 gram om ugen, hvilket kun er halvt så meget som i 1995.Børn og unge spiser også mindre fisk som hovedret om ugen. Mængden er faldet fra 35-55 gram fisk om ugen i 1995 til ca. 35 gram om ugen i 2000-2004. Kun de 19-24 årige spiser nogenlunde den samme mængde fisk til hovedret, ca. 35 gram. Størstedelen af børnene og de unge spiser imidlertid slet ikke fisk til den varme aftensmad i løbet af ugen. Det gør kun mellem hver fjerde og hver tredje 4-24 årige – og hvis det sker, så sker det som regel kun én gang om ugen, fremgår det af artiklen.For lidt fisk i institution og skoleGenerelt spiser børn og unge mindre brød og dermed pålæg i weekenden. Det gælder dog ikke fiskepålæg, som de 4-18 årige spiser mere af i weekenden end på hverdage. Det tyder på, at de egentlig gerne vil spise mere fiskepålæg, men at det ikke sker på hverdage i daginstitutionen eller skolen. Kilde: www.folkesundhed.dk

Forrige artikelTyggegummi og tynd mave

Næste artikelLeg dig sund