Nyheder

Børn spiser mere slik end rugbrød

30. marts 2007

Danskernes forbrug af rugbrød er halveret på 20 år, og især børn vælger rugbrødet fra – og spiser mere slik.

Den danske madkultur er ændret, og danskerne fravælger i stigende grad rugbrødet.

Danskernes forbrug af rugbrød er halveret i løbet af de sidste 20 år, og det er især børn og unge, der vælger rugbrødet fra.Kun halvdelen af de 1-24-årige spiser rugbrød til frokost, og de spiser mere slik – mindst 46 g om dagen, og lige så meget kage som rugbrød – 31 g om dagen. Det hvide brød i form af burgerboller og ciabattabrød har vundet indpas, og i dag spiser børn dobbelt så meget hvidt brød som rugbrød. Hjerteforeningens sundhedschef Lars Ovesen fremhæver, at rugbrød burde være en naturlig del af den danske kost. – Rugbrød indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler og er desuden en af de mest fiberrige fødevarer, vi kender til. Et højere forbrug af rugbrød kan derfor nedsætte risikoen for fedme, og de specielle indholdsstoffer, der findes i rugbrød, menes at kunne forebygge sukkersyge, mange kræftsygdomme og hjertesygdom, siger Lars Ovesen.

Læs mere på Rumlerikkerne.dk

Forrige artikelLæg nakken tilbage – tranerne trækker

Næste artikelHver niende dansker er svært overvægtig