Mindre end halvdelen af de 4-11 årige børn får nok frugt og grønt. Nu gør et nyt måltidskoncept fra 6 om dagen gærdet lidt lavere for blandt andet børnefamilier, der har svært ved at få fyldt nok grønsager på tallerknerne.
”Ad, det kan jeg ikke lide!” Sætningen lyder omkring utallige middagsborde hver eneste dag. Og ekkoet lyder i baghovedet, når mor eller far står og glaner ned i køledisken og forsøger at finde på en menu, der kan fremkalde et ”uhmmmm” i stedet. For familier, der handler i fem udvalgte Kvicklyforretninger, bliver det lidt lettere fra på tirsag, hvor 6 om dagen kampagnen, lancerer et forsøg med et måltidskoncept. Så gælder det bare om at se efter skilte, der viser frem til et sted i butikken, hvor alt – inklusive opskrifter – til tre sunde aftensmåltider er samlet. Satser på børnenes livretter – Det er tre retter, som allerede er blandt børnefamiliernes hverdags-livretter: Pasta med kødsovs, kylling i karry og koteletter med grønt. Retterne er så tilsat en passende mængde grønt, ligesom der hører en pakke snack-grønt med, som ungerne kan spise, mens maden laves færdigt, siger kampagnekoordinater for 6 om dagen Vibeke Toft. Kun halvdelen af børnene i børnehavealderen og kun hver femte i de første skoleklasser får nok frugt og grønt hver dag. Men spørger man de familier, hvor der spises mindst, om de har lyst til at spise mere frugt og grønt, så er svaret ofte ja. Hver tredje svarer, at de meget gerne vil spise mere, mens en anden tredjedel svarer: Måske. En af barriererne er ikke overraskende: Manglende tid.
Forrige artikelRugbrød og havregryn følges af andre sunde vaner
Næste artikelSådan undgår du parfumeallergi