Børneflok med snot og ørepine

Har læst dit svar med vitaminer til et barn på 1 år, gælder samme vitaminer til ældre også? Jeg har tre børn på hhv. 6, 4 og 1 år, de er meget tit syge, dog hende på 6 efterhånden ved at være så stor, at hun ikke så tit er syg, men ellers er vi meget ramt af mellemørebetændelse (alle har dræn i), snot, astmatisk bronkitis (alle får forebyggende medicin), generelt alle virus’er i området, og to af vores børn har haft feberkramper, pigen på 6 har haft over 30.

Er der noget specielt man kan give sådanne unger, der bare tager alt til sig?

På forhånd tak.

mvh.

Charlotte

 

 


 

Ja, den samme basis pakke gælder også til ældre børn. Altså:

En god organisk multivitamin/mineral

Ekstra D-vitamin

Fiskeolie

Og også gerne Probiotika (mælkesyrebakterier)

Når børn bliver 11 år, går man over til ”voksen”-dosis.

Men basis-pakken gælder til raske børn. Det lyder som om, at dine børn er af ”typen”, der rager alting til sig. Så der er andre ting, som I kan gøre.

Du skal være opmærksom på:

Får dine børn nok søvn? Søvn er utrolig vigtigt for immunforsvaret. Børn skal sove mellem 10-12 timer i døgnet. De helt små endnu mere.

Er dine børn stressede? Sker der for mange ting i dagligdagen? Er der masser af tid til bare at slappe af og lade op?

Er der noget, som dine børn ikke kan tåle? Rigtigt mange børn, der får hyppige infektioner har problemer med overfølsomhed over for en eller flere fødevarer. Desværre kan man ikke måle alle overfølsomheder i en blodprøve. Den bedste måde at undersøge det på, er at udelukke en fødevare i en periode.

Den hyppigste fødevare, der giver problemer er komælk. Så jeg vil stærkt anbefale, at I prøver en periode på to mdr. helt uden komælk. (Og smør, yoghurt, fløde, ost og madvare, der indeholder mælkepulver, laktosepulver, vallepulver). I er nødt til at være 100 pct. konsekvente i den periode. Herefter kan I forsøge at give lidt komælk igen og se, om der kommer nogle reaktioner (snot, eksem, ondt i ørene, ondt i maven osv).

For at være dækket ind, skal børnene i stedet have et tilskud af kalk/magnesium f.eks. Calcium Kids fra Solaray eller Dolomit pulver.

Som alternativ til mælk, kan du i stedet bruge havremælk, rismælk, soyamælk, soyafløde, soyayoghurt. Det bedste er at variere mellem de forskellige typer. Det er ikke meningen, at børn skal drikke ½ l. hver dag af plantemælk, men det kan bruges i madlavningen og oven på havregrynene osv.

Og så er der også et par ekstra kosttilskud, som jeg synes, du skal give:

Ekstra zink. Zink er fantastisk vigtigt for immunforsvaret. Du kan give det flydende eller som en tyggetablet.

Bio Strath eliksir, som også styrker børnene og fremmer optagelsen af næringsstoffer. 

Og så skal de helt klart også have probiotika – altså mælkesyrebakterier, som styrker bakteriefloraen i tarmsystemet. 70 pct. af immunforsvaret sidder i mave-tarmsystemet, så det er fantastisk vigtigt, at miljøet her er, som det skal være. Du kan købe probiotika beregnet til børn i en helsekost butik.

Rigtig god bedring til hele familien.

Kærlig hilsen

Anette

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*