Nyheder

Børns sukkerindtag er stadig alt for højt

27. juni 2022

De største kilder til sukker i børns kost er sukkersødede drikkevarer samt slik, chokolade og kager. De sukker sødede drikke bidrager med 35 % og slik, chokolade m.v. med 46 %.

Børn får stadig for meget sukker selv om nye tal fra Fødevareinstituttet viser, at børns sukkerindtag er faldet i perioden 2000/02 til 2003/06. Et fald der betyder, at 6 ud af 10 børn nu får mere energi fra sukker end de maksimalt anbefalede 10% – i modsætning til tidligere hvor det var 8 ud af 10 børn. Jo mere sukker der er i børns kost jo dårligere er kosten generelt Der er i kostundersøgelsen set på kostens samlede kvalitet og indhold af udvalgte fødevaregrupper (mælk, frugt/grønt, rugbrød/havregryn, fisk), i forhold til kostens indhold af sukker. Tallene viser, at børnene spiser mindre fra disse fødevaregrupper med stigende indhold af sukker i kosten. Med hensyn til indtag af mælk var det kun den gruppe af børn der fik mest sukker, der drak mindre mælk.
Tip:
  • Stil spiseklar frugt og grønt frem morgen, eftermiddag og aften. En skål med gnavegrønt i form af cherrytomater, gulerod-, peberfrugt- og agurkestave vil som frugt blive spist hurtigt, hvis den serveres i mundrette stykker og stilles frem. Det gælder om at servere spiseklar frugt og grønt for børn og unge.
  • Læg fx også vindruer, appelsin- eller kiwibåde og skiver af anden frugt med i madpakken.
  • Spar på det søde (også light produkter) fra børnene er helt små så børn ikke vænner sig til at alt skal smage sødt.
  • Sluk tørsten i vand.
  • Drik maks ½ liter søde drikke om ugen.
  • Lav frugt smoothies.

Forrige artikelSnorken kvæler kærligheden

Næste artikelDerfor dør du (sandsynligvis) ikke af at spise chili