Vores skribenter

Brevkasse – Drømmer om et liv uden herpes

Naturlis læge og sundhedskonsulent, Carsten Vagn-Hansen svarer på spørgsmål fra vores kære læsere – denne gang handler det om “drømmen om et liv uden herpes”

20. januar 2023

Spørgsmål:

Jeg er en 25-årig kvinde, som har døjet med HSV-2 i underlivet og øverst på højre baglår i 6 år, med omkring 12-15 udbrud om året, skiftevis de to steder. Jeg lever generelt sundt, får 8 timers søvn om natten, undgår L-arginin-holdige fødevarer og supplerer selvfølgelig med relativt høje doser af L-lysin. Samtidig med at jeg følger dine råd hht. radiodoktoren omkring herpes – dvs. ingen gluten, minimalt indtag af raffineret sukker, ingen nødder, chokolade gelatine mm.

Jeg får oftest mine udbrud op til min menstruation, men også når jeg er plaget meget af urenheder i ansigtet. Har haft voldsomt cystisk akne tilbage i 2019, men spiste mig fra det meste. Jeg har dog stadig perioder, hvor jeg er ramt af tilstopninger samt bumser.

Jeg føler mig egentlig heller ikke stresset. Jeg har et 8-16 job, uden børn og med en relativt rolig tilværelse. Dog bliver jeg påvirket psykisk, hver gang jeg får et udbrud, fordi jeg bliver ked af det og frustreret over, at jeg ikke kan leve et liv uden herpes.

Til daglig indtager jeg ca. 3 g lysin, stærkt B-kompleks, 4 g C-vitamin, 80 mcg D-vitamin, 30 mg zink, 100 mcg selen, Longo vital 3 stk, mælkesyrebakterier og prøver så vidt muligt at huske min glutamin. Husker også min fiskeolie om aftenen. Alt dette tages over hele dagen.

Derudover har min heilpraktiker anbefalet mig dette:
Quartz D30 5 dråber 3 gange dagligt, Ambra comp. 5 dråber 3 gange dagligt, Jern vital H 5 dråber 3 gange dagligt, Hopansin comp 10 dråber 3 gange dagligt, Engystol 1 tabl 1 gang dagligt, Euphorbium comp. (næsespray).

Hvad gør jeg forkert, siden at jeg stadig får SÅ mange udbrud om året? Skal jeg prøve mig frem med homøopatien, eller fortsætte med mine vitaminer og mineraler? Begge dele eller noget helt tredje?

Hvad skal jeg gøre?

– Kærlig hilsen en meget frustreret og ked af det, E

Svar:

Tak for din mail til Naturli. Dine tilbagevendende tilfælde af herpes er tegn på en svækkelse af dit immunforsvar, så det er nok der, du skal sætte ind med hjælp fra din heilpraktiker.

Du skal være opmærksom på, hvad der kan provokere dine udbrud, og sikre dig, at du får alle de næringsstoffer, blandt andet vitaminer og mineraler samt lysin, som du har brug for.

Din mad er vigtig i den henseende. Fx søde sager og mælk kan være medvirkende, også til dine hudproblemer. Kosten skal være antiinflammatorisk. Jeg har også stor tiltro til homøopatisk medicin, men ved ikke så meget som din heilpraktiker.

Mange gode hilsener
– Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Forrige artikelBrevkasse – Kolloid sølv til den firbenede

Næste artikelSvært kløende hovedbund

Carsten Vagn-Hansen

Læge
Skribent på Naturli fra 2002 til 2022.