Vores skribenter

Brevkassen – Invaliderende
graviditet

Naturlis akupunktør og bevægelsespædagog, Catrine Marcussen svarer på spørgsmål fra vores kære læsere – denne gang handler det om invaliderende graviditet

20. januar 2023

Spørgsmål:
For 4 år siden fik vi en søn. Desværre var graviditeten et rent mareridt med kvalme og slem bækkenløsning. Faktisk så slem at jeg dårligt kunne gå. Jeg fik fysioterapeutbehandlinger, men ærligt så hjalp de ikke en meter. Spild af tid og penge.


Nu planlægger vi graviditet igen, men jeg kan ikke overskue at skulle være invalideret og ikke kunne passe min søn. Hvad stiller jeg op? Vi ønsker at give vores søn en søskende, men kan jeg forvente en endnu værre omgang (som min kollega var så flink at fortælle, jeg nok ville få)?

Jeg er i vildrede.

– Venlig hilsen Ane

Svar:
Du kan tro jeg forstår dit dybe dilemma, virkelig!

For det første må du huske, at hver graviditet er sin egen. Jeg har masser af eksempler fra min hverdag, hvor situationen var som din første graviditet, men som er helt anderledes denne gang (og selvfølgelig møder jeg også med omvendt fortegn, det må jeg nok erkende). Men altså, din krop er en anden nu, end den var for 4 år tilbage, og du er erfaren i at være gravid på en anden måde…

Men vigtigst af alt: Du kan hente hjælp.

Jeg behandler mange med graviditetskvalme med fin succes. Og ellers kan du supplere med det homøopatiske middel Nux vomica-Homaccord. Seaband kan du også bruge, men se lige den video, jeg har på youtube, om hvorledes de skal anbringes.

Mht til bækkenet, så start tidligt på det homøopatiske middel Bambus comp. Det er virkelig godt til forebyggelse, og jeg har gode erfaringer med det.

Og så må du sige til og fra og passe ekstra godt på dig selv i denne graviditet. Måske indstille dig på, at du måske må sygemeldes og at du måske skal forbi en akupunktør, zoneterapeut, osteopat eller fysioterapeut jævnligt.

Find hjælp til at hente/bringe din søn og køb dig til nemme løsninger, når det angår indkøb og madlavning i den periode.

Du vil da sikkert være alt for ked af det, hvis du ikke får endnu et barn, hvis det er sådan, du dybest set ønsker det.

Og husk så, at det kan sagtens være, det hele er meget nemmere denne gang. Jeg ønsker dig det bedste.

– Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Forrige artikelBrevkasse – Aroniabær og kredsløbet

Næste artikelBrevkasse – Kolloid sølv til den firbenede

Catrine Marcussen

Akupunktør og bevægelsespædagog
Skribent på Naturli siden 2008.