Krop

Brobygger mellem traditionel medicin og det alternative

Foto: Camilla Riber
18. april 2022

Maria Langbak er både læge, akupunktør og heilpraktiker. Hun er fast skribent på Naturli, fordi det giver hende muligheden for at fortælle, at både krop, sind og sjæl har indflydelse på vores sundhed.

10 år som traditionel læge blev det til for Maria, før hun måtte forlade det etablerede system og forfølge sin drøm om at etablere Naturlægen.com. Det gjorde hun i 2018, og ca. samtidig startede hun med at skrive for Naturli.

– Min drøm havde hele tiden været at bygge bro imellem den konventionelle medicin og det alternative. Jeg troede, jeg kunne arbejde med det hele menneske inden for det almindelige sundhedssystem, men jeg måtte konstatere, at hverken systemet eller patienterne var parat til det, jeg drømte om, forklarer hun.

Maria havde ellers bygget sin uddannelse målrettet op. Allerede mens hun studerede medicin på universitet, uddannede hun sig sideløbende til akupunktør. Og da hun uddannede sig til speciallæge i almen medicin, var hun samtidig i gang med uddannelsen som heilpraktiker.

– Men i praksis følte jeg, at jeg gik på kompromis med mig selv og mine værdier hver dag. Så jeg tog springet, forlod det ”sikre” job og startede Naturlægen.com. Det har været enormt tilfredsstillende og det hele værd, siger hun.

Personlig oplevelse gav en dyb forståelse

Maria forstod allerede som ung, hvor vigtigt det er for sundheden at forstå forbindelsen mellem krop, sind og sjæl. Og den måde, man lever på.

Det var i gymnasietiden, hvor hun døjede med meget svær eksem og kom i behandling hos først egen læge og sidenhen en hudlæge. Det indebar masser af steroidcreme, svækket hud, betændelse og antibiotika. Maria ønskede en anden behandling.

“Hudlægen blev enormt fornærmet over, at jeg bad ham om at tænke nyt. Jeg blev smidt ud af hans konsultation. Derfor opsøgte jeg en heilpraktiker.”

– Efter blot 3 måneders behandling var min eksem fuldstændig forsvundet. Der var ingen symptomer overhovedet, husker Maria.

Heilpraktikeren satte Maria på en kostplan uden gluten og sukker, suppleret med homøopatisk medicin, urter, mineraler, sunde fedtsyrer og cultura (for mælkesyrebakterier). Hendes egen krop gjorde resten af arbejdet.

– Dén oplevelse gav mig en dyb forståelse for, hvad alternativ behandling kan gøre. Og i dag har jeg samme type resultater med mine patienter hos Naturlægen, konstaterer hun.

Forstærket interesse for det alternative

Med sine artikler i Naturli formidler Maria den viden, hun kender både fra sine uddannelser og sin erfaring i praksis.

– Jeg føler, det er en måde at give noget at det, som ikke lykkedes som læge i almen praksis. Samtidig elsker jeg at skrive og formidle min viden. Derfor er jeg faktisk også i gang med et bog-projekt.

– Jeg oplever en bevægelse i samfundet, en forstærket interesse hos folk for det, som alternative behandlingsmetoder kan tilbyde. Det er jo ikke sådan, at jeg fornægter værdien af konventionel medicin. Mit ønske er bare at supplere med en tankegang og nogle metoder, som styrker både forebyggelse og behandling, forklarer hun.

Marias praksis hos Naturlægen.com har lige nu venteliste. Der er dog mulighed for blive en del af Naturlægens medlemsklub, som bl.a. omfatter online-seancen ”Naturlægens Bord” med mulighed for at stille spørgsmål om sit eget og sine pårørendes helbred.

Og så kan du i øvrigt læse hendes artikler i alle numre af Naturli.

Forrige artikelEt smertens folk

Næste artikelKnoldselleri frikadeller

Carsten Gottlieb

Redaktør