Opskrifter

Broccolisalat med græskar og ærteskud

31. januar 2022

4-6 personer

Det skal du bruge

1 mellem hokkaidogræskar (650 g rengjort vægt)

1 lille broccoli

½ pose ærteskud

1 potte persille

2 spsk kikærtemel

¾ tsk salt

Friskkværnet peber

1 tsk sød paprika

¼ tsk stødt chili

Sådan gør du

Vask hokkaidogræskarret og fjern knasten i bunden og i toppen samt eventuelle knaster på skallen. Skær det midt over og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i grove tern og kom dem i en skål sammen med salt, peber, paprika, chili og kikærtemel. Ryst skålen så ternene vendes med mel og krydderier, og bliv ved, indtil melblandingen er helt fordelt. Det er smartest at gøre ind over vasken. Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen på 175 grader i 45 minutter til de begynder at få lidt farve og er møre. Lad ternene køle af.

Skyl broccolien, del den i mindre buketter og skær stokken i tern. Kom det hele i en gryde med salt og vand og giv broccolien et ganske kort opkog på 1-2 minutter. Si vandet fra i en sigte og lad den dryppe godt af. Du kan evt. slynge vandet fra i en salatslynge.

Skyl ærteskud og persille og slyng vandet fra eller brug et rent viskestykke til at duppe det tørt. Hak persillen groft og fordel ærteskuddene på et fad. Fordel broccoli og græskar ovenpå ærteskuddene og pynt med persille.

Server pesto til som dressing eller en dressing rørt af tahin, vand, hvidløg og persille.

Forrige artikelKålsalat med spirer

Næste artikelSundhed i hver en bid

Trine Vesteraa

Ernæringsterapeut
Skribent på Naturli siden 2012.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.