Nyheder

Broccolispirer hæmmer mavesårsbakterie

27. april 2009

Spirer af broccoli kan dæmpe infektion af mavesårsbakterien Helicobacter pylori, viser en japansk undersøgelse.

Det er kendt, at broccolispirer indeholder stoffet sulforafan, som har en dæmpende effekt på mavesårsbakterien Helicobacter pylori. Japanske forskere ønskede derfor at undersøge, om indtag af broccolispirer kan reducere niveauet af bakterien hos mennesker.

I undersøgelsen, som offentliggjort i tidsskriftet Cancer Prevention Research, indgik 48 personer, der var inficeret med Helicobacter pylori. Halvdelen af deltagerne spiste dagligt 70 gram broccolispirer, mens de øvrige fik en tilsvarende mængde lucernespirer.
Herefter fulgte forskerne to biomarkører for kolonisering med Helicobacter pylori: bakterieenzymet ureas i mavesækken samt niveauet af bakterieantigen i afføringen. Efter otte uger var disse biomarkører faldet signifikant i broccoligruppen, men ikke i kontrolgruppen.
I et dyreforsøg med Helicobacter-inficerede mus så forskerne også, at broccolispirer mindskede betændelse i den øvre del af mavesækken. Eftersom infektion med Helicobacter pylori er en stærk risikofaktor for mavekræft, konkluderer forskerne, at broccolispirer burde kunne anvendes til at forebygge mavekræft.
Kilde: Dagens Medicin
(oprettet 4. maj 2009)

Forrige artikelTab vægt og red verden

Næste artikelBoom i salg af økobomuld

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.