Skøn

Brug nattehimlen som skønhedsguide

25. september 2009

Kvinders cyklus er styret af månen, ligesom vold og ulykker stiger og falder med tidevandet. Du kan også bruge månen som din guide til at sætte ind med den rette skønhedspleje eller til at starte en afgiftning eller slankekur.

Denne årstid er oplagt til detox af kroppen, der langsomt “vågner” efter vinterens dvaske tilstand. Faktisk er årstiden ekstra oplagt, fordi kroppen finder det naturligt at ryste den gamle “ham” af sig, lave en forårsrengøring for at genopstå frisk og frejdig til endnu et sommerhalvår. Så hvorfor ikke samarbejde bevidst med kroppens naturlige og rytmiske impulser i stedet for ubevidst at modarbejde?

Rytmisk detox

“Skal jeg så danse eller klappe, mens jeg detox'er?” tænker du måske.

Nej, men du skal begynde at kigge op på nattehimlen. Nærmere betegnet efter månen.

I alle tider har månen styret tidevandet, det ved enhver sejler. Vi mennesker består af minimum 70 pct. vand, så hvorfor skulle “vandstanden” i vort indre ikke også blive påvirket?

Lad os nu antage, at vandet i din krop påvirkes på samme måde som vandet i havet – med højvande og lavvande styret af månens cyklus. Det betyder, at din krop har en helt naturlig rytme, som gentages i det uendelige og følger månens faser: nymåne, tiltagende måne, fuldmåne og aftagende måne. Hver fase påvirker din krop forskelligt, og det er dette, du kan bruge bevidst til en rytmisk detox.

Månefaserne har en tydelig virkning på huden. Når månen er tiltagende har huden god blodtilførsel, fugtighed og er ekstra god til at optage næringsstoffer. Så derfor er tiden oplagt til nærende masker. Når månen er aftagende, er huden derimod mere tør, blodomløbet nedsat, og derfor er huden ikke så følsom overfor smerter. Det gør tiden oplagt til dybderens og hårfjerning.

De forskellige månefaser varsler tid til forskellige tiltag:

Nymåne: det perfekte tidspunkt til at opgive dårlige vaner og starte på en frisk. Månens impulser styrker evnen til at afgifte og udrense, på intet andet tidspunkt er virkningen af en fasteperiode så høj. Start slankekur i denne fase.

Tiltagende måne: kroppen er gearet til at modtage, suge til sig. Derfor bør enhver, der skal holde øje med vægten, være tilbageholdende med maden netop her. Benyt gerne helbredende bade, nærende og opbyggende hudpleje.

Fuldmåne: denne fase mærkes tydeligst, stærke følelser, uro i kroppen (dårligere søvn). Højere fødselstal, men også flere ulykker og voldsforbrydelser end gennemsnitligt. Tilfælde af gigt, migræne og reumatisme stiger.

Aftagende måne: den naturlige impuls er at afgive, at frisætte kræfter og energier. Kroppen er i sin bedste form og kropslige såvel som åndelige toppræstationer lykkes meget lettere her end under de andre månefaser. Udskylning og afgiftning giver bedre resultater nu, og sår heler hurtigere. Brug det til afslapningsøvelser og afspændende massage.

Detox din hud

Eftersom huden er kroppens største udskillelsesorgan, siger det sig selv, at huden vil være involveret, når din krop afgifter.

Oftest vil den blive mere uren, mere tør, mere spættet, og eftersom det er en proces, kan det vare længe. Så hav tålmodighed og husk at se det som det tegn, det er: din krop arbejder fantastisk og gør, hvad du beder den om.

Den helt synlige “detox” er at skille dig af med den hårde hud under fødderne, de triste hår på benene og den knastørre hud.

Hvis du ikke har tid eller råd til at få det gjort hos en kosmetolog, kan du sagtens gøre det selv, og slå to fluer med et smæk ved at gøre det på detox-måden. Skift dit almindelige fodbad ud med et detox fodbad. Den mest effektive udgave er at investere i det professionelle “d-tox spa”. Ved en ionudbytning trækkes affaldsstofferne synligt ud af din krop via osmosen i fodsålerne, og synligt skal tages helt bogstaveligt. Vandet ændrer farve til alt fra uringult til kloakvand med andemad. I dagene efter lugter også urinen skarpere, et synligt bevis på, at afgiftningen arbejder, selv længe efter fødderne er tørre. Efter dine 20 min. i badet kan du file hård hud på hælene, skubbe neglebånd ned med en rosenpind, klippe og file negle og evt. slutte af med en naturlig neglelak fra Santé og en dejlig salve til fødderne, f.eks. Stellar Beauty Balm fra Balance Me, der også kan bruges til neglebåndene.

Hvis du synes et par tusinde er for meget at bruge på den professionelle udgave, så kan du lave dit eget ved at tage en afgiftningsthe (se opskrift på faktasiderne – side 56), og lav et kraftigt afkog, som hældes i dit fodbad og lad så fødderne nyde godt af det i 20 min.

Pas huden efter hårfjerning

Hårfjerningen kan klares i et snuptag. Der findes i dag et utal af kold voks, der gør det nemt at fjerne hårene selv for en hjemme-amatør. Underbenet kan du selv klare (og husk altid at fjerne til over knæet, ellers får du en afslørende overgang, selvfølgelig alt efter behåring). Træk hårene af mod gro retningen, dvs. mod dér, hvor håret vokser ud af huden. Husk altid at vaske huden inden for at fjerne hudfedt og bodylotion. Bagefter skal du bruge en skintonic og beroligende olie/lotion, samt undgå solbadning i 24 timer efter, da hudens naturlige forsvarsbarriere også fjernes og først er fuldt gendannet efter et døgns tid.

Det handler ikke kun om at “fjerne” noget fra kroppen, men også at genopbygge, så hvorfor ikke lave en “byfornyelse” nu du er i gang? Genopbyg i bedre kvalitet end det du river ned, så er du sikret et langtidsholdbart resultat, som du vil få glæde af resten af livet.

Forrige artikelUdrensning med Damore

Næste artikelLøb foråret i møde