Opskrifter

Bulgur Stir-fry

25. september 2009

Røde linser og bulgur

– med masser af krydderier

4 portioner

175 g bulgur

50 g røde linser

1 stk løg, fint snittet

3 spsk olie

1/2 tsk gurkemeje

1/2 tsk stødt Ingefær

1 fed hvidløg, knust

2 stk nelliker

1/2 tsk kardemomme

1 cm kanel, hel

6½ dl vand

1 spsk korianderblade, frisk hakket

1 spsk mynteblade, frisk hakket

1/2 spsk chili, frisk

Skyl bulgur og linser sammen i koldt vand. Opblød dem i koldt vand tilsat 3 tsk. salt i mindst 5 min. I en stor sauterpande sauteres løgene til de er gyldne, tages herefter op på fedtsugende papir. Tilsæt 1½ tsk salt, gurkemeje, ingefær og hvidløg til den olie, der er tilbage i panden. Kom nelliker, kardemomme og kanel i og sauter i 2-3 minutter, under omrøring.

Afdryp bulgur og linser, kom det i panden og fortsæt med at sautere i ca. 5 minutter. Tilsæt herefter vandet og bring det i kog, hvorefter det meste af løgene kommes i, skru ned for varme og lad retten simre i 10-15 minutter.

Ved servering kommes de resterende løg over, og der drysses med chili, koriander og mynte.

Forrige artikelBroccoli-timbaler

Næste artikelBulgurkrebinetter