4 stk.
1 pk gær
3 dl mælk
1 æg
60 g sukker
3/4 dl chiafrø
30 g smør
500 g hvedemel
1 tsk salt
1 æg til pensling
Opvarm mælken til ca. 30 grader og rør gæren ud i den lunede mælk. Tilsæt æg, sukker, salt, chiafrø og smør. Ælt melet i dejen, og ælt indtil dejen får en glansagtigt overflade.
Sæt dejen til hævning et lunt sted dækket med et viskestykke, indtil dejen har dobbelt størrelse.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store stykker. Form stykkerne til store boller. Lad dem efterhæve under et viskestykke, mens oven varmes op til 180 C varmluft / 200 C alm.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Sæt dem midt i ovnen og lad dem bage i 12 min. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.